» Ausztria

» Ausztria » Niederösterreich » Bécsi Alpok


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Semmering-Rax-Schneeberg régió mind a mai napig Európa klasszikus üdülőhelyei közé tartozik.


A Schneeberg, a Rax és a Semmering környéke már a múlt század közepétől a bécsiek kedvelt nyári üdülőhelye volt. Különösen két helység említendő, a Piesting völgyének felső részén fekvő Gutenstein és Reichenau, ahol még mai is elegáns villák és szállodák érzékeltetik "a varázshegyek csodavilágát".

Programok Semmering környékén:

Semmeringbahn. A 19. század közepén úttörő teljesítményre vállalkozott Karl Ritter von Ghega lovag, amikor megépítette a világ első hegyi vasútját a Semmeringre. A vadromantikus tájba rendkívül harmonikusan illeszkedő viaduktok, hidak és alagutak együttesét az UNESCO 1999-ben a világörökség részévé nyilvánította. A vonat Gloggnitzból Mürzzuschlagba közlekedik. (részletek)

Zauberberg: kabinos felvonó a Hirschenkogelre (Magic Mountain Xpress). Óriás rollerpálya, biciklipályák, kilátó, túraútvonalak, bobpálya. (részletek)

Erdei kötélpálya Spital am Semmeringen (8684 Spital am Semmering, Kaltenbachstraße 10b)

Naturbad Gloggnitz. Élménymedence vízicsúszdával, gyerekmedence (2640 Gloggnitz - Semmeringstraße 3)

Túra a semmeringi kisvasút mentén (részletek)

Bécsi Alpenbogen túraútvonal (részletek)

Programok Schneeberg környékén:

A legmagasabb hegycsúcs a Schneeberg, melynek csúcsáról az egész Alpok nagyszerű látványa elénk tárul. 2.075 méteres magasságával ez a Bécsi-Alpok koronázatlan királyának szokás nevezni Alsó-Ausztria legdélibb részét. Magasan a környező táj fölé emelkedik, ezért remek kilátás nyílik róla, ráadásul nem is különösebben kell megerőltetnünk magunkat ahhoz, hogy feljussunk a csúcsra. Csak szálljunk fel a fogaskerekű vasútra, és máris a legjobb társaságba kerülünk: annak idején még Ferenc József császár is utazott rajta!

Fogaskerekű vasút a Schneebergre. Utazás gőzössel vagy a "Szalamandra" vonattal (Salamanderbahn). Közlekedik ápr. végétől-nov. elejéig. Hegyállomáson hatalmas kalandjátszótér. (részletek)

Salamander libegő (részletek)

Puchberg. A Schneeberg lábánál, ott, ahonnan a Salamandernek is becézett fogaskerekű indul, érdemes benézni Puchberg városába. A 19. század közepétől ez a hely volt - akárcsak a Rax melletti Reichenau - a bécsiek legkedveltebb nyári úti célja. Manapság kellemes klímájú, a rég letűnt napok hangulatát még mindig őrző fürdőhelyként üzemel.

Würflach: Johannsebachklamm (részletek)

Strand Würflachban

Myrafälle a Myra-patak vízesése. Nagyobb gyerekekkel felsétálhatunk a Hausstein csúcsra. Útközben játszótér és vadaspark. A teljes túra hossza kb. 2 óra. (2763 Muggendorf) Belépő: 1,80 euró/felnőtt és 0,90 euró/gyerek. 

Programok Rax környékén:

Reichenauban Rax kötélpályás vasút. Hegyállomásnál alpesi kert, túrázási lehetőség. (részletek)

Slotcar-Rennbahn, távirányítós versenypálya Reichenauban (részletek)

Kaiserbrunn. A Reichenau melletti Kaiserbrunnban érdemes felkeresni azt az impozáns forrást (a hozzá tartozó múzeummal együtt: Wasserleitungmuseum), amely több mint 100 éve látja el hegyi vízzel a távoli Bécset.

Payerbach: strand, vasútállomáson vasúttörténeti kiállítás

Programok Mürzzuschlag környékén:

Südbahn Museum: vasúti élményvilág (részletek)

Téli sportok interaktív múzeuma (részletek)

Uszoda (részletek)

Brahms itt töltötte 1884-85 nyarait. Ennek emlékére Brahmsmuseum és Brahms élményút.

Stuhleck. Bolygók útján a Stuhleckre túraút (részletek)

Ha képeslapot szeretnénk feladni, érdemes ellátogatni a Payerbach melletti Kübbe, ahol egy Ausztriában is egyedülálló, 1905-ben nyitott történelmi postahivatalban tehetjük ezt meg. (május-október péntek-vasárnap 10-17 h)

Bécsi Alpok Viewer

A túraútvonalak bármelyikén megtalálhatják a kirándulók a Bécsi Alpok Viewer nevű eszközt is, amelybe belenézve, a tükröződő kép egészen más megvilágításban mutatja a tájat. Segítségével egy részlet, egy különleges táj, egy hely vagy egy tárgy is más perspektívába kerül, és még inkább elvarázsol. A Viewerrel készített egyedi fotók igazán különleges emlékek lehetnek a Bécsi Alpokról. (részletek)Tartomány:Niederösterreich
Település:Semmering
GPS: 47° 37′ 52.42584″, 15° 49′ 47.6049″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward