» Ausztria

» Ausztria » Steiermark » Graz


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A világ legnagyobb földalatti csúszdáján, a 170 méter hosszú pályán, 67 méter magasból, 30 km/h sebességgel különleges élmény lecsúszni.


A csúszda Graz szívében, a Schlossberg lift mellett, az Óratorony kazamatáinál található a hegyen indul és kanyarogva halad lefelé. A cél lent a városban, a Schlossbergplatzon van.

A több mint 40 másodpercig tartó élményre mindenki örökre emlékezni fog.

A fedett, rozsdamentes acélból készült csúszda felső szakaszán ötméterenként található egy kerek ablak, amelyen a fény beáramlik. A Dóm-platformtól kezdve a csúszda borítása plexiből van: így innentől meg lehet csodálni a hegy belsejét és fotókat is lehet készíteni.

A Schlossberg az óratoronnyal Graz ismertetőjele, Graz egyik legkedveltebb úti célja, ami nem csoda, hiszen innen nyílik a legjobb kilátás a városra. Az óvárosból többféleképpen is feljuthatunk a hegyre: a 260 fokból álló Schlossberg lépcsőn, vagy kényelmesen az üvegtetejű siklóval vagy az üveglifttel.

A második világháborúban a hegy belsejében hatalmas tárnarendszert építettek ki, mely 6,3 km hosszú, és 20 bejárata van, óvóhelyként használták. Ezeket az alagutakat, kazamatákat részben még ma is használják, például a Schlossbergplatzról, a hegy gyomrán keresztül, a Karmeliterplatz-ra vezető gyalogútként, vagy a hegyben felmenő "üveglift" bejárataként. Itt található továbbá a földalatti rendezvénycsarnok, a 2000-ben megnyitott Dom im Berg is. 

A hegy gyomrában található alagútrendszerben mesevasútat alakítottak ki.Tartomány:Steiermark
Település:Graz
Cím:Schlossberg
GPS: 47° 4′ 35.54328″, 15° 26′ 15.38664″
Honlap: https://www.schlossbergrutsche.at/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward