» Ausztria

» Ausztria » Steiermark » Graz


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Schlossberg az óratoronnyal Graz ismertetőjele, Graz egyik legkedveltebb úti célja, ami nem csoda, hiszen innen nyílik a legjobb kilátás a városra.


Az óvárosból többféleképpen is feljuthatunk a hegyre: a 260 fokból álló Schlossberg lépcsőn, vagy kényelmesen az üvegtetejű siklóval vagy az üveglifttel.

A második világháborúban a hegy belsejében hatalmas tárnarendszert építettek ki, mely 6,3 km hosszú, és 20 bejárata van, óvóhelyként használták. Ezeket az alagutakat, kazamatákat részben még ma is használják, például a Schlossbergplatzról, a hegy gyomrán keresztül, a Karmeliterplatz-ra vezető gyalogútként, vagy a hegyben felmenő "üveglift" bejárataként. Itt található továbbá a földalatti rendezvénycsarnok, a 2000-ben megnyitott Dom im Berg is. 

Mesevonat. A hegy gyomrában található alagútrendszerben mesevonatot alakítottak ki.

Óriáscsúszda. A világ legnagyobb földalatti csúszdáján, a 170 méter hosszú pályán, 64 méter magasból, 30 km/h sebességgel különleges élmény lecsúszni.

2020-ban a Schlossbergen egy új múzeum nyílik: egészen pontosan Anyák napjára tervezik az új múzeum átadását.Tartomány:Steiermark
Település:Graz
Cím:Schlossberg
GPS: 47° 4′ 35.54328″, 15° 26′ 15.38664″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward