» Spanyolország

» Spanyolország » » Kanári-szigetek


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Nyaralás Lanzarote szigetén.


Lanzarote a Kanári-szigetek leghosszabb vulkáni működését mutató szigete, jelenleg is több száz vulkán található rajta, így nem csoda hogy a “száz vulkán szigetének” is hívják. Az utolsó vulkánkitörés 1824-ben volt. A vulkánoknak köszönhető az is, hogy a táj erősen kontrasztos, más-más színekkel, domborzattal és növényvilággal várja az utazókat.

Lanzarote lakói sok éve elkötelezettek a fenntarthatóság és szigetük természeti értékeinek megőrzése mellett. Ezért például nem engedélyezik négy emeletnél magasabb épületek felhúzását - szállodák sem lehetnek ennél magasabbak, és meghúzták a határt számukban is: 79 hotel van a szigeten jelenleg, és nemigen terveznek többet.

A szigeten több változatos, izgalmas strand van. Lanzarote fő vonzereje, hogy mivel vulkáni területről van szó, ezért elképesztő a táj szépsége. Vulkáni kráterei mind hamuval borítottak, és a helyiek egy különleges módon, kövekből kialakított építmények (un. gerlák) segítségével nevelnek szőlőt, amiből isteni nedűt készítenek.

A sziget még ismert aktív turizmusáról is: a vulkáni kúpok, változatos vidék közti hely eszményi a kerékpáros turistáknak, és minden évben rendeznek ironman versenyeket.

Sok turista számára kötelező program a Timanfaya Nemzeti Park dromedárháton történő bejárása. Az állatokat egykor Marokkóból hozták be, és akár 500 kilogrammot is cipelhetnek. A nemzeti park a földtörténet szabadtéri múzeumához hasonlít.

Szoborpark a tenger mélyén Lanzarote sziget közelében

Európa első víz alatti múzeumában 35 alkotást helyeztek el a tengerfenéken.

Jason DeCaires Taylor brit szobrász, akinek hétköznapi élethelyzeteket ábrázoló, víz alatti művei már évek óta láthatók például a Karib-térségben fekvő Bahamák és a mexikói Cancún közelében, két éve dolgozik az életnagyságú emberalakokon, amelyek speciális cementből készülnek. A szobrok akár 300 évet is kibírnak épségben a sós vízben, ugyanakkor nem szennyezik a környezetet.

DeCaires korábbi alkotásain már látszik, hogy a szobrok idővel a természet részévé válnak, megtelepednek rajtuk különféle tengeri növények és korallok, különleges látványvilágot létrehozva a búvárok számára.

A művész 2017-ben készült el a múzeum összes, 400 alkotásával, a tárlat így folyamatosan bővül fog. Végleges kiterjedése 2500 négyzetméter lesz 12-15 méter közötti mélységben a Földközi-tengerben.Cím:Lanzarote
GPS: 29° 2′ 22.94898″, -13° 38′ 10.6498″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward