» Olaszország

» Olaszország » Sicilia » Szicília

Palazzo Chiaramonte-Steri: Az Inkvizició bírósága


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az palermói épület 1600-tól 1782-ig a Szent Inkvizíció bírósága volt. Börtönében a mai napig láthatók azok a graffitik, amelyet a spanyol inkvizíció foglyai rajzoltak.


A Chiaramonte család az 1307 és 1320 között építette a névadó palotát, normann gótikus stílusban.

A cellák falait teljesen beborítják a rabok graffitijei, amelyek reményeiket és imáikat, illetve a szentek arcképeit ábrázolják.

Amikor az 1700-as évek végén eltörölték az inkvizíciót, az összes dokumentációt és irattárat megsemmisítették. Ezek a falfirkák szolgálnak egyedüli bizonyítékként arra, hogy egykoron itt embereket őriztek és kínoztak. Túl sok művészi értéke nincs ezeknek a rajzoknak, ám az emberi értékük felbecsülhetetlen. Már csak ezek a falba karcolt művek tanúskodnak a foglyok kínhaláláról.

A graffitik közt van egy szicíliai zsargonban - vérrel - írt felirat is, mely a következőképp szól: "Cavuru e fridu sintu ca mi pigla/ la terzuru tremu li vudella/ lu cori e l'alma s'assuttiglia" ("Fázom és melegem van, lázas vagyok, remeg a bensőm, rázkódik a szívem és a lelkem") - mindez valószínűleg egy halálára készülő, korábban megkínzott elítélt utolsó emléke lehet.

Az inkvizíció 200 évig működött Szicíliában, 1592 elejétől a spanyol uralom alatt végig ők uralták a szigetet. Az eretnekek számára 1603-ban hozták létre a börtönkomplexumot a Palazzo Steri épületében, és egészen 1782-ig használták.

Az épület ma múzeum.Tartomány:Sicilia
Település:Palermo
Cím:Piazza Marina 61
GPS: 38° 7′ 6.08808″, 13° 22′ 8.59296″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward