» Olaszország

» Olaszország » Sicilia » Szicília


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Palermo legszebb arab-normann műemléke a Capella Palatina, és a neki otthont adó Palazzo dei Normanni. 2015 óta a Világörökség része.


A Palazzo dei Normanni kora legfényesebb európai udvarának adott helyet. A királyi palotában található Capella Palatina valamikor udvari kápolnaként működött. Gyönyörű a kápolna kupolájának mozaik díszítése. Az 1130-40 között épült Capella Palatina teljes egészében eredeti formájában maradt meg, az arab, bizánci és normann építészet ötvözésének remeke.

A királyi építkezésekhez II. Ruggiero hívott be görög művészeket, ők kezdték el 1143-ban a Cappella Palatina kupolájának a díszítését. A mozaikok teljesen elborítják a templom minden felületét, minden aranyban csillog. A főhajó mozaikjait már helyi palermói és velencei mesterek rakták 1154 és 1166 között, ennek megfelelően a stílusuk is eltér némileg a görögök által készített mozaikokétól. Megfigyelhető, hogy a korábbi "merev” stílus oldódni látszik, a mozaikok mozgalmasabbak, a szereplőket korabeli ruhákba öltöztették, a háromkirályok például normann lovagi öltözetben jelennek meg. A mellékhajók mozaikdíszítései Péter és Pál életének jeleneteit ábrázolják.

Belépőjegy 2016: 7 euró/fő. Palazzo dei Normanni és Capella Palatina: 8,50 euró/főTartomány:Sicilia
Település:Palermo
Cím:90129 Palermo, Piazza Indipendenza
GPS: 38° 6′ 39.1333″, 13° 21′ 12.65623″
Honlap: http://www.federicosecondo.org

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward