» Spanyolország

» Spanyolország » Andalúzia » Andalúzia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az Alhambra a mór építészet egyik leghíresebb alkotása Granada közelében, ahonnan a mór kalifák 800 éven át uralkodtak Spanyolország legnagyobb része fölött - mindaddig, amíg Ferdinánd király és Izabella királynő 1492-ben ki nem utasította őket. A palota ma az UNESCO világörökségi listáján szereplő nevezetes turisztikai látványosság.


Granada meglátogatása szinte olyan, mintha visszautaznánk az időben, hiszen a szűk utcák és az elvarázsolt kertek a régmúlt századokba repítik vissza a látogatókat. A város felfedezésének legjobb módja a gyalogos felfedezés, és egyszerűen hagyja, hogy a nyugodt légkör átvegye az irányítást. Ez azonban nem vonatkozik a híres Alhambrára - ha a "Vörös Várat" szeretné meglátogatni, érdemes előre online jegyet foglalni!

A 13. században a mórok építették az Alhambra uralkodói palotát, amelynek kertjeit a mai napig a világ legszebbjei között emlegetik. A palota teraszait és udvarait, akárcsak az 1001 éjszakában, magnóliákkal, gránátfákkal vagy babérbokrokkal ültetik be. A széles csatornákon keresztül az egész komplexumot víz járja át, és pompás vízjátékok díszítik az egykori szultán nyári palotáját.

A Alhambra történetében legendák sokasága található. Az egyik szerint a palota kapujába vésett kéz egyre közeledik a kapuba vésett kulcshoz, és azon a napon, amikor eléri azt, az Alhambra összedől majd.Tartomány:Andalúzia
Cím:Alhambra
GPS: 37° 10′ 33.88188″, -3° 35′ 17.30868″
Honlap: https://www.alhambradegranada.org/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward