» Svájc

» Svájc »


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Svájc legszebb téli falvai.


Svájc álomszép hegyi falvai télen egészen különleges pompájukban mutatkoznak be. A graubündeni Bever télen mesebelinek tűnik, a simmentáli Lenk pedig hegyi panorámájával tökéletes képeslapmotívum. Tessinóban is van egy romantikus téli falu 1500 méteres tengerszint feletti magasságban. A Wallisban fekvő, félreeső Lötschental télen érintetlen természetével és kulturális egyediségével nyűgöz le.

Mint egy mesében: Bever in Graubünden

Amikor a hó leesik a történelmi palazzókra, gyönyörű szobáikra és boltozataikra, valamint a festői Engadin házakra, széles nyeregtetőikkel, kis mély ablakokkal és széles kapukkal - a 700 lakosú felső-engadinai Bever falu varázslatos mesebeli helyszínné változik.

Aki télen utazik Beverbe, nemcsak a falu szépsége, hanem a változatos téli kínálat is elvarázsolja. Bever kiindulópontja a romantikus téli túráknak, a kiterjedt sífutó- és szánkókalandozásoknak.

Az Alpok legszebb vége: Lenk a Berni Felvidéken

A simmentáli Lenk mindenekelőtt lélegzetelállító hegyi panorámájával nyűgöz le. A településen található síterepet Svájc egyik legszebbjének tartják, de a sípályákon kívül is vonzó ajánlatok várják az érdeklődőket álomszerű környezetben.

Különleges téli élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak a Stockhorn Iglu a befagyott Hinterstockensee-nél. A vendégek korcsolyázhatnak vagy sétálhatnak a fehér cukros hegyek között, a nap végén pedig finom fondüt fogyaszthatnak az iglu étteremben.

A Dél téli ritkasága: Bosco Gurin Ticinóban

Téli csodaország Ticinóban? Bosco Gurin kanton legmagasabban fekvő falujában valóban létezik. A hófödte csodavilág 1503 méterrel a tengerszint felett fekszik, és Ticino egyetlen német nyelvű települése. A falut a 13. században alapította a Felső-Valais-ból származó kis walser közösség, ami nemcsak a nyelvben, hanem a házak építészetében is megmutatkozik. A Bosco Turin síterep 30 kilométernyi sípályája kezdőknek és haladóknak egyaránt alkalmas.

Idén egy új szánkópálya is megnyílt, amely egész évben használható, és egyedülálló koncepcióval rendelkezik: a szánkók egyetlen pályán maradnak, ami szenzációs kanyargós lejtést tesz lehetővé. Így a felnőttek és a gyerekek teljes biztonságban élvezhetik a gyors szánkózás élményét.

Hagyomány és nyugalom: Lötschental a Wallisban

A tél szerelmesei a nagy turistaáradattól távol, a Wallisban található Lötschentalban a természetközeli nyaralásra találnak lehetőséget. A Lötschental egy csodálatos hegyi világ közepén fekszik a Wallis és a Berni-Alpok között. Számtalan hegyi túra vezet innen érintetlen tájakon keresztül. A Lötschental síterep a Wiler feletti Lauchernalp, ahonnan a gleccserfelvonó felvisz a gleccser síterepre.

A Lötschental távoli fekvése számtalan történet, legenda és mítosz forrása. Úgy tartják, hogy tőlük ered a Tschäggättä karnevál, amelyet ma is nagy figyelemmel ünnepelnek. Farsangkor, minden este (vasárnap kivételével) munka után a "Tschäggättä" végigvonul a völgyben, és megijeszt mindenkit, aki még az utcán tartózkodik. 2023-ban február 3. és 21. között kerül sor a farsangra.GPS: 46° 47′ 54.82464″, 8° 13′ 55.10496″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward