» Svájc

» Svájc »


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Közel a természethez és harmóniában a természettel: forgalommentes idilli környezet és valódi kikapcsolódást nyújtó atmoszféra.


Az autók kizárásával működő üdülőhelyeknek szigorú minőségi követelményeknek kell megfelelniük, hogy biztosítani tudják szolgáltatásaik magas színvonalát.

  • A csomagokat elektromos járművek szállítják vasúti pályaudvarról, a postabusz-pályaudvarról vagy a parkolóból a szállodához vagy az üdülőházhoz.
  • A helyszíni közlekedést is alternatív közlekedési eszközök, például helyi és síbuszjáratok, valamint elektromos taxik biztosítják.
  • Az autómentes üdülőhelyek jól megközelíthetők tömegközlekedéssel, és felhívják a figyelmet a környezetbarát közlekedési módok, mint a vonat, a postabusz vagy hajó igénybe vételére.
  • A mégis autóval érkezők a helységek peremén kialakított parkolókban helyezhetik el járműveiket.

Téli vakáció autó nélkül: autómentes helyek Svájcban

A téli nyaraláshoz ma már nem szükséges autó. Svájcban a legtöbb síközpont kiválóan kapcsolódik a tömegközlekedési hálózathoz. És vannak olyan helyek is, amelyek autóval nem megközelíthetőek. Tiszta kikapcsolódást kínálnak, de sok szórakozást is a lejtőkön.

Mürren, Bern régió

Mürren Bern kanton legmagasabb állandóan lakott települése, amely a Lauterbrunnen-völgy fölött 1650 méter magasan, egy teraszon fekszik. Lauterbrunnenből egy megfordítható függővasút vezet a fennsíkra, Stechelbergből pedig egy drótkötélpálya vezet a dübörgő vízesések és meredek sziklafalak mellett egészen az autómentes Mürren faluba és a 2970 méter magasan fekvő Schilthornra. A Schilthornon található futurisztikus forgó étterem volt a helyszíne a legendás Bond-filmnek, az Őfelsége titkosszolgálatában című filmnek az 1960-as évek végén "Piz Gloria" néven.

A Mürren-Schilthorn téli sportterület 53 kilométernyi sí- és snowboardpályával, szánkópályával és téli túraútvonal-hálózattal rendelkezik. A Lauterbrunnen-völgyön kívül további mintegy 30 felvonó és 160 kilométernyi pálya áll rendelkezésre a Jungfrau régió más síterületein. A Stechelberg és Lauterbrunnen közötti völgyben egy 11 kilométeres sífutópálya is található. 

Wengen, Bern régió

Nosztalgikusnak tűnő faházaival, elszórtan álló nyaralóházaival és a Belle Epoque-korszakból származó szállodáival ez a bern-felvidéki üdülőhely megőrizte a képeslapszerű hegyi falu jellegét. A délnyugat felé szélesre nyíló terasz átlagon felüli napsütést biztosít. Lauterbrunnenből a Wengernalp vasúton 1893 óta lehet autómentesen eljutni Wengenbe. Télen a falu ideális kiindulópontja a családbarát Kleine Scheidegg-Männlichen síterepnek, ahol 110 kilométernyi, többnyire könnyű és közepes nehézségű sípálya található. Az üdülőhely a Lauberhornon található híres világkupa-lejtő csúcspontjaként ismert. A Jungfrau régió szomszédos síterületei, Grindelwald-First és Mürren-Schilthorn szintén könnyen megközelíthetőek. A nem síelőket számos szánkópálya és mintegy 50 kilométernyi téli túraútvonal várja. 

Saas-Fee, Wallis

Az 1800 méteres magasságban fekvő Saas-Fee gleccserfalu magasra tör. A 18 négyezer méteres hegycsúcs által körülvett síterep különösen hóbiztos téli szórakozást kínál. 22 hegyi vasút, köztük a jól ismert Metro Alpin, 3600 méteres magasságba szállítja a vendégeket. A síelés szerelmesei 150 kilométernyi, minden nehézségi szintre felkészített sípálya várja. Saas-Fee mellett a közeli Kreuzboden-Hochsaas régióban, Saas-Grund felett található még egy síterep. A nem alpesi síelők számára 20 kilométernyi téli túraútvonal és egy 8 kilométeres sífutópálya áll rendelkezésre. Különböző szánkópályák, mint például a Kreuzboden és Saas-Grund közötti 11 kilométer hosszú szánkópálya, változatosságot kínálnak a síeléshez képest. 

Aletsch Arena, Wallis

A régió a nevét a Nagy Aletsch-gleccserről kapta, amely az Alpok leghatalmasabb jégfolyama és a svájci Alpok Jungfrau-Aletsch UNESCO Világörökség központi eleme. A gleccser és a Rhone-völgy között a három autómentes falu, Riederalp, Bettmeralp és Fiescheralp egy napos teraszon fekszik. Együtt alkotják az Aletsch síterepet, amely 35 felvonójával és különböző nehézségű pályáival elegendő helyet kínál a síelőknek és a snowboardosoknak. Természetesen van havas sportiskola gyermekek és felnőttek számára. Egy sík téli túraútvonal köti össze Riederalp, Bettmeralp és Fiescheralp üdülőhelyeket. A sífutók kiváló lehetőségeket találnak a Rhone-völgy alján fekvő Goms sífutóparadicsomban. 

Melchsee-Frutt, Luzern, Luzerni-tó

Közép-Svájc közepén, tavakkal és hegyekkel körülvéve, egy magas völgyben, közel 2000 méterrel a tengerszint felett fekszik az autómentes, családbarát Melchsee-Frutt. A völgyben fekvő Kerns városából egy babakocsival és kerekesszékkel közlekedő felvonó viszi a vendégeket a Melchsee-tó partján fekvő üdülőfaluba. A téli sportterület 1080 és 2255 méter tengerszint feletti magasság között húzódik. A régió napsütötte téli túraútvonalakat és sífutópályákat kínál, és két síterep szegélyezi: Balmeregghorn és Erzegg. A szánkózás rajongóinak "kötelező" a Stöckalpba vezető 8 kilométeres pálya. A gyerekek a Fruttli-Landban a varázsszőnyegen és a sí-körhintán szórakozhatnak.

Zermatt

Zermatt az északi irányú Mattertalban található 1620 m tengerszint feletti magasságban. A város tejesen autómentes övezet, helyi közlekedésre csak elektromos meghajtású járművek használhatók.

Stoos

2017 decemberében nyílt meg a svájci Alpokban, egy Luzerni-tó partján lévő alpesi faluban a világ legmeredekebb siklója. Az autómentes Stoos hegyifaluból induló, 1738 méteren 744 méter szintkülönbséget legyűrő sikló az útvonal legmeredekebb szakaszán éri el a 110 százalékos (48 fokos) emelkedési arányt.

Braunwald

Braunwald elsősorban autómentes gyógy- és üdülőhelyként ismert.

Braunwald 1256 m tengerszint feletti magasságban fekszik egy hegyi teraszon, panorámája miatt népszerű kirándulóhely. GPS: 46° 47′ 54.82464″, 8° 13′ 55.10496″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward