» Svájc

» Svájc » Valais » Zermatt


Értékeld Te is:

A Matterhorn az Alpok hetedik legmagasabb hegycsúcsa. Különleges piramisformája és az első megmászását övező dráma miatt a Matterhorn a világ egyik legismertebb hegycsúcsa. Alakja adta az alapötletet a Toblerone csokoládé és a háromszög keresztmetszetű csomagolás megformálásához.
A Matterhorn híres csúcsa Olaszország és Svájc határán található. Zermatt jelképét, a 4478 méter magas Matterhornt a brit Edward Whymper és csapata hódította meg elsőként 1865-ben. Whymper hat társával korábban már hétszer próbálkozott a hegy megmászásával Olaszország felől, végül a svájci oldalon arattak sikert.

A hegyet elsőként megmászó csapat útja tragédiával végződött: lefelé jövet a csúcsra feljutott hét férfiból négyen a mélybe zuhantak, csak Whymper és a Taugwalder testvérek térhettek vissza. 

Az egykori svéd zenekar, az ABBA énekesnője, Anni-Frid Synni Lyngstad (Frida) adta elő a Matterhorn svájci hegycsúcs megmászásának 150. évfordulójára készült 1865 című dalt.

A Matterhorn az Alpok egyik legveszélyesebb csúcsa - az elmúlt 150 évben több mint 500 hegymászó vesztette itt életét.

(c) Matterhorn Ski Paradise / Marco Schnyder

Kirándulások

Matterhorn glacier paradise

Európa legmagasabban található hegyállomása 3.883 m magasban van, ahol egy gleccserpalotában is látogatást tehetünk.Tartomány:Valais
Település:Zermatt
Cím:Zermatt
GPS: 46° 1′ 14.56788″, 7° 44′ 56.8212″
Honlap: https://www.matterhornparadise.ch/de

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward