» Svájc

» Svájc » Neuchâtel » Neuchâteli-tó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A város a Neuchâteli-tó északnyugati partján helyezkedik el. Neuchâtel híres óráiról és gazdag fondüválasztékáról, a Neuchâteli fondükről. Neuchâtel volt az egyik legelső kanton, amely szavazati jogot biztosított a nőknek (1959-ben).


Neuchâtel egy különleges bájjal rendelkező, ezeréves város, amely elvarázsolja vendégeit okkersárga épületeinek eleganciájával és  fekvésével kiváltságos egész Svájc legnagyobb taván.

Az óváros mindenekelőtt a várával és a dombon büszkén magasodó kollégiumi templomával nyűgöz le. A másik látványosság a kanyargós sikátorok, amelyek elegáns épületei a különleges sárga mészkőből készültek, amely az egész várost ragyogóvá teszi. Sétálásra invitálnak, különösen, hogy a város rendelkezik Svájc egyik legnagyobb sétálóutcájával.

A város francia anyanyelvű, a középkori városban meghatározó szerepet töltenek be a francia hagyományok. 

Muséum d'histoire naturelle (Természetrajzi Múzeum)

Neuchâtel szívében található múzeum Svájc állatvilágát természetes környezetükben mutatja be. A múzeumnak egy történelmi épület ad otthont.

Musée d'Art et d'Histoire-ban

Itt káthatók a világ első robotjai. (részletek)

Botanikus kert, Neuchâtel

A város zajától egy kőhajításnyira találunk egy kaput, ami egy csodálatos kertbe vezet minket. Egy kertbe, ami tökéletes hely a kikapcsolódásra és a tanulásra egyaránt. A Jura lábánál fekvő helyen az állandó kiállítások mellett, a tavasztól őszig tartó időszakban számos ideiglenes művészeti és tudományos kiállítást is láthatunk. Állandó lakói a kertnek a pálmafák, a színes virágok, a kaktuszok és a húsevő növények egyaránt. Különféle üvegházakban tekinthetjük meg a különböző hőmérsékletigényű virágok, gyümölcsök, zöldségek és fák termesztését és szaporítását. 2014-ben a kert méhekkel is gazdagodott, így adva otthont egy állandó kiállításnak, melynek címe: „A növények és az őket beporzó rovarok.” A kertet több különböző irányból is könnyedén megközelíthetjük, hogy aztán ingyenesen beléphessünk a meseszép növényvilágba.

Neuchâteli Vár és Társaskáptalani Templom

Egy építészeti remekműnek lehetünk tanúi, ha megtekintjük ezt a középkorban épült gótikus csodát. A református templomot a 12. században kezdték el építeni, de csak 1276-ra érte el mai formáját. Ekkor még csak az óratorony és épülete állt, a mellette álló tornyokat a 19. században építették hozzá. A templom az évek során összefonódott a mellette álló kastéllyal, így egy, de mégis egyszerre két látnivalót tekinthetünk a magunkénak. És ha nem is annyira rajongunk a templomokért és a várakért, a kilátásért mindenképp megéri felsétálni Neuchâtel egyik legrégebbi és leghíresebb látnivalójához.

St-Blaise-i Szökőkút

Neuchâtel szívében találjuk a Saint-Blaise kikötőjéhez egészen közel azt a szökőkutat, mely éjszakai pompájában bárkit elvarázsol. A Mario Botta tervezte remekmű egyike annak a tizenkét szökőkútnak, melyek a környéken találhatóak és egy rövidebb sétával könnyen egymás után megközelíthetőek. Botta a több mint 5 méter magas csodát egy évfordulóra készítette. A szökőkútban látható három nulla az ezer évet hivatott bemutatni, hisz a település ekkortájt ünnepelte alapításának ezredik évfordulóját. Ha erre járunk, mindenféleképp dobjunk egy érmét a kútba miközben kívánunk valamit, hisz mint tudjuk, az később valóra válik.



Tartomány:Neuchâtel
Település:Neuchâtel
GPS: 46° 59′ 23.95464″, 6° 55′ 45.38352″
Honlap: http://www.neuchateltourisme.ch

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward