» Svájc

» Svájc » Valais » Zermatt


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Gornergrat 1898 óta Svájc top kirándulóhelyei közé tartozik. A Gornergratbahn volt az első elektromos fogaskerekű vasút Svájcban.


Gornergratbahn: Hegyállomás 3.089 m magasban van. A Zermattból induló utazás 33 percig tart. (részletek)

Technikai csúcsteljesítménynek számít a Zermattból induló, majd 3089 méter magasra, az örök hó és jég világába felkapaszkodó Gornergrat fogaskerekű vasút.

A 3089 méteres Gornergratot 29 négyezres csúcs veszi körül, köztük a legmagasabb svájci hegy, a Dufourspitze (4634 méter) és az Alpok harmadik leghosszabb gleccsere, a Gorner.

A Gornergratbahn, Európa legrégebbi villamos vasútja Zermattból, a 9 km hosszú utat háromnegyed óra alatt teszi meg. Amíg a piros szerelvény felkapaszkodik a 3089 m magas végállomáshoz, szédítő utazást teszünk Közép-Európa otthonos, dús növényvilágából az örök hó és jég sarkvidéki birodalmába.

Az 1898-ban átadott végállomás felett egy többemeletes – csillagvizsgálóval és meterológiai állomással ellátott - szálloda van, a gleccser fölé nyúló kilátóterasszal, amely 29 négyezres csúcsra nyújt körpanorámát, köztük Svájc jelképére, a 4478 m magas Matternhornra.

A szállodától néhány perces séta a Gornergrat 3138 m magas szirtorma, innen a panoráma leírhatatlan, olyan mintha a világ tetején állnánk. Sehol nem élvezhető olyan páratlan körkép a havasok világára, mint a 15 km hosszú Gorner-gleccser fölé ugró szirtoromtól.

Zooom the Matterhorn

A Gornergraton egy új multimédiás élményvilágban, több mint 3000 méteres magasságban, a híres Matterhorn testközelből is megtapasztalható.

A Gornergrat új multimédiás élményvilágában, a "Zooom the Matterhorn"-ban a látogatók testközelből - de a fáradságos hegymászás nélkül - megtapasztalhatják a híres hegyet.

Három zoomolási szinten:

  • virtuális siklóernyős repülés lebegő székben
  • egy tizenkét méteres moziban történő fényvetítés
  • a "Horu" (Wallis németül "Matterhorn") látványa high-tech periszkópokkal

A hegyvidéki világról, annak állat- és növényvilágáról, történetéről és tudományos jelentőségéről szóló analóg kiállítások teszik teljessé az új élményt a "Hohtälli" drótkötélpálya egykori hegyi állomásán.

Az új Zooom 2021 élményre szóló belépőjegyek tartalmazzák a belépést minden olyan jegyhez, amelynek kiindulási vagy célállomása a Gornergrat. A jegy (oda-vissza út) 110 svájci frankba (kb. 100 euró) kerül felnőtteknek.

Csillagos égbolt érzés a Gornergraton

A több mint 3000 méteres magasságban a látogatók a sötétben is elérhetik a csillagokat. A Kulmhotel kupolateremben található a távcsöves csillagvizsgáló, ahonnan látványos kilátás nyílik a csillagos égboltra.

Téli tevékenységek a Gornergrat-hegyen

A Gornergrat az egyik legmegbízhatóbb hóviszonyokkal rendelkező terület Svájcban. A vendégek számos tevékenységgel élhetik át a telet: akár a gondozott téli túraútvonalakon, akár hótalpas túrákon az érintetlen természet közepén.

Csúcskategóriás élményt nyújt a Rotenboden szánkópálya, az Alpok legmagasabb szánkópályája.Tartomány:Valais
Település:Zermatt
Cím:Gornergrat
GPS: 45° 58′ 59.91528″, 7° 47′ 4.668″
Honlap: https://www.zermatt.ch/bergerlebnisse/Ausflugsberge/Gornergrat

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward