» Olaszország

» Olaszország » Sicilia » Szicília

Erice: Középkori falu, fantasztikus kilátással Szicíliára


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Erice városa az olaszországi Szicília szigetének nyugati részén található. A település Trapanitól 14 kilométerre északkeletre, az Erice-hegyen fekszik.


Erice település, amely 751 méterrel a tengerszint felett, az azonos nevű hegyen fekszik, a legjobb kilátást és rengeteg megérinthető történelmet kínál. Bár ma mindenekelőtt a jól megőrzött középkori óváros központja utal hosszú múltra, Erice már jóval a középkor előtt is létezett.

Erice, vagy ahogyan egykor nevezték, Eryx, eredetileg az elímiaiak három legnagyobb városának egyike, a görög mitológiában is fontos szerepet játszik. Ezenkívül a településen a Szicíliát az idők folyamán uraló nagyhatalmak építészeti és kulturális nyomai is megtalálhatók. Erice városát például még mindig a pun időkből származó városfalak veszik körül, a Castello di Venere a normannok idejéből származik, a Chiesa Madre templom pedig a 14. században épült Chiaramon stílusban. A történelmi óváros legtöbb emléke azonban a 16. és 17. századból származik.

Magas fekvése miatt Erice már csak a kilátás miatt is megér egy látogatást. A kilátás az ország belsejére és a Földközi-tengerre nyílik, egészen az Aegades szigetcsoportig. De egy ilyen panorámát előbb ki kell érdemelni. Az Erice-hegy csúcsát és így magát a falut is többféle útvonalon lehet megközelíteni. Nagyon népszerű a Trapaniból induló felvonó. A Funivia Trapani-Erice alig 10 percet vesz igénybe, és már menet közben is látványos kilátást kínál. Alternatívaként egy keskeny út kanyarog felfelé a hegyoldalon. Itt azonban csak tapasztalt sofőröknek érdemes úton lenniük, mivel a szakadékban néha trükkös kitérő manőverekhez vezethet.

A faluban tett séta során nem szabad kihagyni a híres Pasticceria Maria Grammatico-t. Állítólag itt szolgálják fel Szicília legjobb marcipános és mandulás süteményeit.

Castello di Venere

A Castello di Venere Erice egyik legösszetettebb történelmi emléke: a 12. századi normann erődítmény egy római kori templomon áll.Tartomány:Sicilia
Cím:Erice
GPS: 38° 2′ 17.62836″, 12° 35′ 13.85628″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward