» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich » Salzkammergut

Klimt az Atterseenél, Gustav Klimt Központ


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Ahogy Claude Monet számára Giverny, Paul Cézanne-nak-nak Provence, Egon Schiele életművében Krumau, Gustav Klimt (1862 - 1918) életében az Attersee partja volt páratlan alkotóhely.


A világhírű festőművész 1900 és 1916 között rendszeresen ebben a régióban töltötte a nyári hónapokat. Itt, az Attersee partján született több mint ötven ismert tájképének túlnyomó része, amelyek a mai napig művészetkedvelők sokaságát nyűgözik le világszerte.

Gustav Klimt 1900-ban, megközelítőleg 50 évvel azután fedezte fel nyári menedékként az Attersee partját, hogy a régióban megjelentek az első vendégek és éledezni kezdett a turizmus.

Kikapcsolódásra alkalmas, ám egyúttal művészileg inspiráló helyszínek után kutatva, Bécstől, a nagyvárostól eltávolodva, először az Attersee északi partját, Litzberget fedezte fel, majd 1908-tól Kammerben, aztán 1914-től a tó déli oldalán, a Weißenbach völgyében vendégeskedett újra és újra.

"Klimt az Attersee-nél" témaút

A Gustav Klimt-túraútvonal központi szakasza a Kammer-schörflingi parti sétányt és seewalcheni területekre terjed ki. A művész életéről, munkásságáról, valamint a tó északi partján, a Villa Paulickban és a Villa Oleanderben lévő nyári szállásainak közeléből látható, megörökített motívumokat mutatja be. (A séta időtartama irányonként ca. 30 perc / 1,5 km)

További információs táblák találhatók az északi parton Litzberg területén. A déli parton az útvonal elszórtan, Unterachban, Steinbachban és Weißenbachban folytatódik. Az itteni erdészház, Klimt utolsó attersee-i nyári rezidenciája (1914 – 1916) szintén megjelenik két festményén. A további településeken található emléktáblák szintén bővebb információval szolgálnak Klimtnek az Attersee partján tett látogatásairól.

Néhány táblán négyzetalapú lyukak találhatók.  Ahogy több, mint 100 évvel ezelőtt a mester egy kartonból készített „motívumkeresővel“ tette, ezeken a kivágott négyzeteken áttekintve Ön is saját Klimt-tájakat komponálhat! Az oszlopokon német és magyar nyelvű leírás található, a felfedezőutat festményekről, fotográfiákról és képeslapokról készült illusztrációk gazdagítják.

Egyénileg audioguide-dal vagy csoportosan egy helyi Klimt-közvetítő kíséretében a séta során számos érdekességet, anekdotákat tudhat meg Gustav Klimt életéből. Mindezek kiegészítéseként ajánljuk a „Művészek nyomában“ tematikus túraútvonalat (Künstlerweg) Steinbachban és Valentin Znoba Klimt mellszobrát Unterachban. Kiváló kapcsolatot teremt az egyes helyszínek között körútjaival az Attersee-Schifffahrt, a tó hajózási vállalkozása.

A Klimt-útvonal központi területei, Kammer-Schörflingben és Seewalchen bejárásához a Klimt Központban audioguide kölcsönözhető. (Időtartam: kb. 1,5 óra oda-vissza, audioguide német és angol nyelven)

Gustav Klimt Zentrum, Kammer-Schörfling

A Klimt Központ a bécsi szecesszió jeles alkotójának 150. születésnapja alkalmából, 2012. július 14-én nyitotta meg kapuit. A látogatóközpont igazán patinás helyszínen, a művész által többszörösen megörökített Kammer-schörfling-i kastélysétány bejáratánál található.

A Klimt Központ mozival, shop-pal és a Klimt kávézóval a régióból érkező és a külföldi vendégek kedvelt találkahelyévé vált.

A Gustav Klimt Központ Kammer-Schörfling településen található, közvetlenül a művész által megfestett kastélysétány mellett, pár méterre a schörflingi jachtkikötőtől.

A kiállítóhely ideális kiindulópont a hajókázáshoz is (Kammer kikötőhely) vagy a Klimt tematikus túraútvonal központi szakaszának bejárásához.Tartomány:Oberösterreich
Cím:Kammer-Schörfling am Attersee
GPS: 47° 56′ 44.38968″, 13° 36′ 17.44452″
Honlap: https://www.klimt-am-attersee.at/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward