» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich » Salzkammergut


Értékeld Te is:

Gosausee 1997 óta a Hallstatt-Dachstein-Salzkammergut régiót részeként Világörökség kincsei közé tartozik. A Gosau-tó és környéke Salzkammergut egyik gyöngyszeme.


GOSAUSEE

A Dachstein nyugati lábánál fekszik a Gosau-völgy. A völgyben fekvő tavak vízében tükröződnek vissza a festői hátteret nyújtó Dachstein hóborította hegyoldalai a Gosau-gleccserrel, mely az osztrák Alpok egyik legszebb látványát nyújtja.

Családi kirándulás a Gosausee körül, 4 km.

Kényelmes, négy kilométer hosszú családi túraútvonalon haladhatunk, ahová a babakocsit is bátran magunkkal vihetjük. A természet sokszínű csodáiban gyönyörködhetünk a kristálytiszta vizű Gosausee körül túrázva, miközben lenyűgöző sziklaképződmények vesznek minket körül.

Kiindulási pont: Gasthof Gosausee.

Gosau déli végétől út vezet az Elülső Gosau-tóhoz (Vorderer Gosausee), ahonnan kilátás nyílik a Dachstein csúcsára és gyalogút vezet tovább a Hátsó Gosau-tóhoz (Hinterer Gosausee). Az utat egy traktorjárattal (Hochgebirgexpress) is megtehetjük, amely a Vorderer Gosausee mellől indul. Végállomása a Hinterer Gosausee, ahol több hüttében is megpihenhetünk.

Víz-Témaút, az út a Vorderer Gosausee körül vezet. A gyerekek 11 állomáson játékosan ismerkedhetnek meg a víz erejével, szerepével. Az út babakocsival is járható. 4 km, 1 óra.

Off The Path - Salzkammergut BergeSeen eTrail - Vorderer Gosausee

Vorderer Gosausee (c) Österreich Werbung/Sebastian Canaves/Off The Path / www.off-the-path.com

LÁTNIVALÓK GOSAU-BAN

Urzeitwald-Őserdő Élménypark (részletek)

Gosaukammbahn kabinos felvonó, Gosau. Hegyállomás: Zwieselalm. Itt, az alpesi legelőn babakocsival járható kényelmes túrautak. Útközben hütték. A hegyállomáson ingyenes sportbabakocsi bérlési lehetőség! Így kényelmesen lehet a babákkal hüttétől hüttéig kirándulni.

Uszoda Gosauban

Túra a Löckerseehez, 2-3 óra, GosauTartomány:Oberösterreich
Település:Gosau
Cím:Gosausee
GPS: 47° 34′ 45.90984″, 13° 31′ 52.698″
Honlap: http://www.dachstein-salzkammergut.at

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward