» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich

Klettersteig Donnerkogel: Égi létra a szakadék felett


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A 40 méter hosszú létra mászótúra csúcspontjaként vezet fel a magasba. A "Létra a mennyországba" nevű via ferrata Donnerkogel minden bizonnyal az egyik legszebb ferrata Salzkammergutban.


A Dachstein West túrarégióban található Donnerkogel via ferrata a lelkes hegyi kalandoroknak és a profi hegymászóknak is kihívást jelent. A Donnerkogel gerincét négy szakaszban, acélkötelek és cövekek segítségével mászhatjuk meg. A végső adrenalinlöket a 40 méter hosszú létrán vár, amely a mászótúra csúcspontjaként vezet fel a magasba. Az egekbe vezető létra a Zwieselalm fő attrakciója, és minden hegymászó álma. A szabadon lebegő, 40 méteres létra egy mély szurdokon át visz fel a Donnermandel-re, ami igazán nagy bátorságpróba és izgalmas kihívás. Mindemellett a mászótúra fantasztikus kilátást nyújt a Dachstein-gleccserre, a környező hegyekre és az egész Gosautal völgyre.

Azoknak a hegymászóknak, akik esetleg tériszonnyal küzdenek, és meggondolják magukat, a létra előtt vészkijárat található!

Kleitersteig "Himmelsleiter" Donnerkogl

(c) Österreich Werbung/Ferienregion Dachstein Salzkammergut/Rudi Kain Photografie

Azok számára pedig, akik szeretik a kihívásokat, és már rendelkeznek hegymászó gyakorlattal, 3 órás túrázással, és meredek sziklafalak megmászásával elérhető a Donnerkogel csúcsa. A 40 méter hosszú "Létra a mennyországba" nevű via ferrata Donnerkogel minden bizonnyal az egyik legszebb ferrata Salzkammergutban. 

A "Létra a mennyországba" a via ferrata Donnerkogel része, amely a Zwieselalm terület és a Donnerkogel csúcsa között található.

A via ferrata a via ferrata skálán D, azaz nagyon nehéz fokozatú, a mászóknak tapasztaltnak kell lenniük. A Donnerkogel csúcsáról való lefelé túrázás körülbelül 1 ½ órát vesz igénybe. Kezdőknek mindenképpen ajánlott egy vezetett túra, amelyet hegyi vezetők vezet.

A "Donnerkogel" via ferrata június közepétől október közepéig látogatható. A túra a via ferratához nem hosszú, csak kb. 15 percet vesz igénybe a Gosaukammbahn csúcsállomásától, maga a mászás pedig 2-3 órát vesz igénybe, a sebességtől és a via ferrata mászásban szerzett tapasztalattól függően.

Megközelítés:

Gosau felől: min. 30 perc a Gosaukammbahn hegyi állomástól

Annaberg felől:1 óra a Donnerkogelbahn hegyi állomásátólTartomány:Oberösterreich
Település:Gosau
Cím:Donnerkogel
GPS: 47° 31′ 32.0682″, 13° 28′ 46.13124″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward