» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich » Salzkammergut


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A kabinos felvonó hegyállomása a Zwieselalmon található, ahol babakocsival járható kényelmes túrautak vannak.


A Gosau tó a Dachstein West régió gyöngyszeme, mely a magasból szemlélve télen nyáron elkápráztató látványt nyújt. A kabinos felvonó a Vorderer Gosausee, azaz első tó partjáról indul. A hegyen minden adott egy felejtetlen alpesi túra élményhez: a távolban csillogó kék víztükör, hátrébb a Dachstein majd 3000-es csúcsával és a csodálatos gleccserrel.

A hegyen - a terület neve Zwieselalm - babakocsibarát sétaútvonalakat találunk. A hegyállomáson ingyenes sportbabakocsi bérlési lehetőség! Így kényelmesen lehet a babákkal hüttétől hüttéig kirándulni.

A Zwieselalm illetve a felvonó télen a Dachstein West sírégió része. Annaberg, Russbach és Gosau a hegyen keresztül tökéletes összeköttetésben áll, így a teljes hegyvonulat besíelhető.

Létra a mennyországba

Kleitersteig "Himmelsleiter" Donnerkogl

Klettersteig "Himmelsleiter" Donnerkogel (c) Österreich Werbung/Ferienregion Dachstein Salzkammergut/Rudi Kain Photografie

Azok számára pedig, akik szeretik a kihívásokat, és már rendelkeznek hegymászó gyakorlattal, 3 órás túrázással, és meredek sziklafalak megmászásával elérhető a Donnerkogel csúcsa. A 40 méter hosszú "Létra a mennyországba" nevű via ferrata Donnerkogel minden bizonnyal az egyik legszebb ferrata Salzkammergutban. 

A "Létra a mennyországba" attrakció a via ferrata Donnerkogel része, amely a Zwieselalm terület és a Donnerkogel csúcsa között található.

A "Donnerkogel" via ferrata június közepétől október közepéig látogatható. A túra a via ferratához nem hosszú, csak kb. 15 percet vesz igénybe a Gosaukammbahn csúcsállomásától, maga a mászás pedig 2-3 órát vesz igénybe, a sebességtől és a via ferrata mászásban szerzett tapasztalattól függően.

A via ferrata a via ferrata skálán D, azaz nagyon nehéz fokozatú, a mászóknak tapasztaltnak kell lenniük. A Donnerkogel csúcsáról való lefelé túrázás körülbelül 1 ½ órát vesz igénybe. Kezdőknek mindenképpen ajánlott egy vezetett túra, amelyet hegyi vezetők vezet.Tartomány:Oberösterreich
Település:Gosau
Cím:Gosaukammbahn
GPS: 47° 31′ 59.60136″, 13° 29′ 48.51384″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward