» Németország

» Németország » Észak-Rajna-Vesztfália » Északi-tenger


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Bréma látnivalói.


A Hanza (Hanse) német szó jelentése: társult kereskedők csoportja a középkorban. A legjelentősebb az észak-német kereskedők politikai és gazdasági érdekközössége volt a XII. század közepén. A XIII.-XV. században a Lübeck vezetése alatt álló csoport (Hamburg, Bréma, Kiel, stb.) meghatározó szerepet játszott, telepei voltak Bregenben, Londonban és Novgorodban. A Hanza a XV. század végére fokozatosan hanyatlott és 1669-ig állott fenn. Ma Hanza-városnak nevezik Lübecket, Hamburgot és Brémát.

A reneszánsz homlokzatú brémai városháza 600 éves, az előtte emelkedő Roland-szoborról azt tartják, hogy amíg a szobor
áll, Bréma szabadsága nincs veszélyben. 

Bréma látnivalói

 1. Brémai Városháza és Roland-szobor - A Brémai Városháza és Roland-szobor a város főterén található, és az UNESCO Világörökség része. A városháza a 15. században épült, és a szobor a szabadság és az igazságosság jelképe.

 2. St. Peter dóm - A dóm a város egyik legrégebbi temploma, amelyet a 11. században építettek. A templom mellett található a Bremer Dom, vagyis a Brémai Dóm is.

 3. Schnoor negyed - A Schnoor negyed a középkori Bréma legszebb része. A szűk utcái és a történelmi épületek együtt adnak egy varázslatos hangulatot.

 4. Universum Science Center - Az Universum Science Center egy interaktív tudományos múzeum, ahol a látogatók számos kísérletet és érdekességet tapasztalhatnak meg.

 5. Weserpromenade - A Weser folyó melletti sétány gyönyörű kilátást nyújt a városra, és a környező tájra is.

 6. Überseemuseum - Az Überseemuseum a világ népeinek és kultúráinak bemutatására specializálódott múzeum.

 7. Kunsthalle Bremen - A Kunsthalle Bremen modern és kortárs művészetet bemutató múzeum, amelynek gyűjteményében számos jelentős műalkotás található.

 8. Beck's Brewery - A Beck's sör egyike Németország legismertebb sörmárkáinak, és a sörözőben lehetőség nyílik a sörfőzés folyamatának megismerésére és a sör kóstolására is.

 9. Focke-Museum - A Focke-Museum Bréma és a környező vidék történetét és kultúráját mutatja be.

 10. Botanikus kert - A Brémai Botanikus kertben számos növényfajta és kertészeti elem található, ideális hely a kikapcsolódásra és a piknikezésre.

 

Schlachtezauber Bremen

Advent idején a brémai Weser sétányon szabók, kosárfonók és fazekasok is megtalálhatók. A városháza hagyományos karácsonyi vásárán kívül a "Schlachtezauber" a Weser-város találkozóhelye az adventi időszakban. A brémaiak szeretik ezt a középkori piacot, amelynek történelmi építésű kalózfaluja a Hanza-szövetség stílusában készült.

A változatos programban szabadtéri bemutatók, színes tűzijátékok és zenei különlegességek szerepelnek. Minden nap fellépnek zenészek és zsonglőrök, a szeretettel feldíszített téli kunyhókban pedig mézsört, puncsot és gyümölcsbort kínálnak. Este a part kékes fényben ragyog. A történelmi hajók, amelyek a hanzaváros dicsőséges napjait idézik, a piac utolsó simításait adják.

Néhány perc sétára található a 170 standos karácsonyi vásárt az UNESCO világörökség részét képező gótikus városháza előtt. Így egész Bréma egyetlen nagy karácsonyi vásárrá válik - minden bizonnyal Észak-Németország egyik legszebbjévé.Tartomány:Észak-Rajna-Vesztfália
Cím:Bremen
GPS: 51° 30′ 5.43006″, 7° 57′ 3.54449″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

 • Egyszerű használat
 • Megmutatja, mi van a közelben
 • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward