» Németország

» Németország » Észak-Rajna-Vesztfália


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Freudenberg látnivalói.


Freudenberg egy kis város a németországi Észak-Rajna-Vesztfáliában, a Sieg folyó völgyében. A város egyedülálló történelmi épületeivel, festői környezetével és számos kulturális és szabadidős programjával vonzza az odalátogatókat. Néhány látnivalója:

  1. Freudenberg óvárosa: Az óváros középkori épületeivel, kis boltjaival és kávézóival egy igazi élmény a sétálgatóknak. Az óvárosban megtalálható az Alte Flecken, azaz az Ópiac, ahol a városi élet zajlik, valamint számos történelmi épület, mint például a Szent János templom.

  2. Freudenbergi Szűz Mária-székesegyház: A késő gótikus stílusú székesegyház a város egyik legimpozánsabb épülete, magas tornyaival messziről látható.

  3. Wildpark: A város Wildparkja egy szabadtéri állatkert, ahol az eredeti német vadonban élő állatfajokat láthatják az érdeklődők. A parkban van egy szép kirándulóút is.

  4. Bergbaumuseum: A Bergbaumuseum az egykori bányászati múzeum, amely bemutatja a Sieg folyó völgyében található kőszénbányászat történetét és érdekességeit. A múzeumban sok érdekes kiállítás látható.

  5. Krönchen: A Krönchen egy szép kis erőd, amelyet a városi katonai erődítések részeként építettek a 17. században. A Krönchen-t az óváros és a Sieg folyó völgye felett található dombon építették fel, ahonnan szép kilátás nyílik a környékre.

  6. Kindelsberg-torony: A Kindelsberg-torony Freudenberg közelében található. A 26 méter magas kilátótorony csodálatos kilátást nyújt a Sieg folyó völgyére és a környező hegyekre. A torony egy rövid sétaúttal megközelíthető.

Karácsonyi vásár Freudenberg történelmi óvárosában

Advent első hétvégéjén varázslatos hangulat uralkodik a favázas házakból épült város történelmi központjában. A Freudenbergi karácsonyi vásár ünnepi díszítésű fából készült standjain a kereskedők kulináris finomságokat és mindenféle kézműves terméket árulnak. Emellett a Technológiai Múzeumban megrendezésre kerül a karácsonyi műhely, ahol számos kézműves mutatja be tudását. Egy másik csúcspont a mézeskalács pékség, ahol a látogatók megtekinthetik a több mint 100 éves mézeskalács gyártását.Tartomány:Észak-Rajna-Vesztfália
Cím:Freudenberg
GPS: 50° 53′ 54.11832″, 7° 52′ 38.5482″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward