» Németország

» Németország » Szászország


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Lipcse látnivalói.


Kávéházak

Lipcse óvárosának városképe elválaszthatatlanul kapcsolódik a szász kávézás hagyományához. Az első zsáknyi kávébab 1693-as megérkezése óta az évek során számos kávéház nyílt.

Nem csoda, hogy Európa legrégebbi kávéháza, a "Coffe Baum" is itt található.

Még Johann Sebastian Bach is több mint húsz éven át minden héten meglátogatta a Katharinenstraße-i "Zimmermannsche Kaffeehaus"-t.

Régi Városháza, Lipcse, Szászország

Régi városháza (c) pixabay

Óváros

A kávézás hagyományaihoz hasonlóan jellemzőek Lipcse vásárépületei és bevásárlóárkádjai, amelyek a város 800 éves történetéhez kapcsolódnak. Lipcse elhelyezkedése a két nagy kereskedelmi útvonal, a "Via Regia" és a "Via Imperii" kereszteződésében különösen kedvezett a távolsági kereskedelemnek, így Lipcse a nemzetközi kereskedelmi vásárok kiindulópontjává vált.

A lipcsei óváros nagy piactere még mindig a vásári hagyományokról tanúskodik, ahol évente háromszor tartották a nagy régiós vásárokat. Itt található az 1556-ban épült régi városháza is, amely a reneszánsz kor egyik legszebb német városházája. Az egyik legfontosabb vásárépület a Mädler-passió, amely az 1990-es évekig az ékszerek, órák és porcelánok mintavásárépületeként szolgált, és az Auerbach-pincének is otthont ad.

Tamás-templom

Lipcse több mint 800 éves temploma. Johann Sebastian Bach is volt a templom karnagya.

Gewandhaus

Itt látható Európa legnagyobb modern mennyezetfestménye. Gillét, a Lipcsei Festőiskola képviselőjét Gustav Mahler Dal a
Földről című alkotása ihlette a festmény elkészítésében. A kép megfestése egy éven át tartott.

Lipcsei Könyvvásár

A német nyelvterület legnagyobb irodalmi fesztiválja.

Karácsonyi vásár

A lipcsei karácsonyi vásárt először 1458-ban rendezték meg. Több mint 2,5 millió látogatójával az egyik leglátogatottabb és legnagyobb Németországban. A sok finomság, mint például a Quarkkeulchen és a Bratwurst mellett az Érchegységből származó kézműves termékek is kaphatók. És szerencsére a lipcsei karácsonyi vásár még nem olyan zsúfolt, mint a világhírű Drezdai Striezelmarkt.

Mindenképpen meg kell nézni a nyolc méter magas karácsonyi piramist az Érchegységből a Nikolaikirchhofon, valamint a finn falut az Augustusplatzon.

Múzeumok Lipcsében

2024-től ingyenes lesz a belépés a lipcsei múzeumokba.

A németországi Lipcse helyi hatóságai bejelentették, hogy 2024-től ingyenessé teszik a városi múzeumok állandó kiállításait. 

A város hivatalos közleménye szerint a projekt a Várostörténeti Múzeum, a Természettudományi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Grassi Iparművészeti Múzeum állandó kiállításaira korlátozódik. A múzeumok továbbra is a különleges rendezvényekért díjat szednének.

A múzeumok várhatóan 2027-ig lesznek ingyenesek.Tartomány:Szászország
Cím:Leipzig
GPS: 51° 20′ 26.27556″, 12° 22′ 29.03844″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward