» Németország

» Németország » Szász-Anhalt


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Schloss Moritzburgban nem szabad kihagyni a Hamupipőkéről szóló kiállítást.


A Moritz herceg által a 16. században vadászkastélynak építtetett Moritzburg palota Erős Ágoston alatt királyi kastély lett. A mesterséges tóval körülvett barokk palota a "Három mogyoró Hamupipőkének" című film helyszínéül is ismert. Ezt a filmet az 1970-es évek elején forgatták itt, és azóta is a televízió karácsonyi klasszikusa. A kastélyban ezért nem szabad kihagyni a Hamupipőkéről szóló kiállítást.

A belső látnivalók közé tartozik még Erős Ágoston híres tollszobája (a több százezer madártollból készült parádés ágyával), az értékes porcelángyűjtemény, valamint a bútorok és festmények. A festett aranybőr tapéták és a vadásztrófeák kiállítása is lenyűgöző.

A látogatók előtt nyitva áll a kastélypark is, amely még nem készült el. Ez 1996-ban került a címlapokra, amikor amatőr régészek több ládányi aranyműves munkát találtak, amelyet Ernst Heinrich szászországi herceg és fiai a második világháború végén a kisajátítástól való félelmükben ott temettek el.

A Wettin uralkodó család 1485-től 1918-ig kormányozta Szászországot és a legismertebb uralkodó Erős Ágost választófejedelem volt, akit 1697-ben Lengyelország királyává is koronáztak. Miután az első világháborút követően III. Frigyes Ágost végleg lemondott a fejedelmi trónról, az uralkodó család vagyonát elosztották a család és a tartomány között. A személyes használati tárgyak a család tulajdonában maradtak. Amikor a második világháború végén a szovjet csapatok Drezdához közeledtek a Moritzburg melletti erdőben negyven kincsekkel teli ládát ástak el a család tagjai.

Hitler titkos delikáteszraktárát találhatták meg a várban

2015-ben Adolf Hitler náci vezér eddig ismeretlen, titkos delikáteszraktárát találták meg a németországi Szászország tartományban egy kastély parkjában - állítja az ingatlan tulajdonosa.

A Drezda melletti Moriztburg-kastély - a Wettin szász uralkodócsalád egyik volt székhelye - Marcolini-palota nevű melléképületét a hozzá tartozó 13 ezer négyzetméteres parkkal együtt egy gasztronómus vásárolta meg még évekkel korábban, és az épületben a felújítás után vendéglőt nyitott.

A tulajdonos a parkban egy domb alatt pincerendszert fedezett fel és történetének feltárásával szakértőket bízott meg. A Bild című lap beszámolja szerint a tulajdonos elmondta, hogy egy helytörténész a kastély utolsó Wettin-házi lakója, Ernst Heinrich szász herceg feljegyzései között talált egy iratot, amely szerint Hitler 1944 végén ínyencségeket raktároztatott el a pincékben.

A náci vezér parancsára több teherautónyi pezsgőt, konyakot, sajtokat, csokoládét és sok egyéb finomságot szállítottak a szászországi kastélypark pincéibe, és Ernst Heinrich a tárolásért cserébe egy csomag ínyencséget kapott Hitlertől - állítja a tulajdonos a levéltári forrásra hivatkozva.

Az elraktározott élelmiszerekből és élvezeti szerekből nem maradt semmi, mert a területet felszabadító szovjet csapatok katonái kifosztották a pincét - mondta a Marcolini-palota tulajdonosa.Tartomány:Szász-Anhalt
Cím:Schloss Moritzburg
GPS: 51° 3′ 2.60046″, 12° 7′ 30.75704″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward