» Németország

» Németország » Berlin


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Múzeumsziget a német főváros egyik legfőbb nevezetessége. Öt nagy múzeum alkotja a fokozatosan megújuló Spree-sziget egyedülálló együttesét.


Múzeumsziget

A berlini Múzeumsziget Németország egyik legnépszerűbb múzeumi negyede. Legismertebb műkincsei között van az ókori görög kultúra monumentális remekművei között számon tartott Pergamon-oltár, és Nofertiti - Ehnaton egyiptomi uralkodó felesége - több mint háromezer éve készített mellszobra.

Múzeumsziget kereken 200 éves múltra tekint vissza. 1830-ban készült el ugyanis az első "láncszem", a klasszicizmus tipikus jegyeit magán viselő akkori Königliches Museum, azaz a mai Altes Museum, mégpedig IV. Frigyes Vilmos porosz király főépítésze, Karl Friedrich Schinkel tervei alapján. Ezt követte a többnyire Schinkel legnevesebb tanítványai által tervezett és az akkori idők stílusjegyeit magán viselő Neues Museum 1859-ben, az Alte Nationalgalerie 1871-ben, az egykori Kaiser Fiedrich Museum - a mai Bode Museum - 1904-ben, végül pedig 1930-ban a leghíresebb "láncszemnek" számító Pergamon Museum.

Az épületegyüttes 1999 óta szerepel az UNESCO kulturális világörökségi listáján, 2019-ben 3,1 millió látogatója volt.

A Múzeumsziget Berlin egyik legfőbb nevezetessége, az érdeklődés óriási, különösen a karácsonyi és az újévi ünnepek között, de a nyári és a kora őszi hónapokban is hazai és külföldi turisták tízezrei keresik fel. A Pergamon Museum legfőbb kincsét, az ókori mezopotámiai nagyváros, Babilon legjelentősebb építészeti emlékének számító világhírű Istár-kaput naponta ezrek csodálják meg, nem is beszélve a "a szépség istennőjéről", a Neues Museum kissé elsötétített kupolatermében üvegszekrényben elhelyezett Nofertitiről.Tartomány:Berlin
Település:Berlin
Cím:Museumsinsel
GPS: 52° 31′ 11.11962″, 13° 23′ 53.53195″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward