» Németország

» Németország » Berlin


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A múzeumban megcsodálható egy utcai kolbászsütő bódé, és a jellemzően sörrel fogyasztott étel születését és felemelkedését képek, filmek és írásos dokumentumok mellett hanganyagok segítségével is végigkövethetik a látogatók.


Currywurst Múzeum 

A berlini Német Currywurst Múzeum az egyik legnépszerűbb berlini turistalátványosság, a Checkpoint Charlie egykori határátkelő közelében, a német főváros központjában található.

A currys mártással leöntött kolbász-falatkákból csak a német fővárosban 70 millió darab fogy évente, az egész országban pedig 800 millió, legalább is a múzeum kutatásai szerint.

A currywurst az a németnek, ami a magyarnak a sült kolbász mustárral, karaj kenyérrel, uborkával, vagy a New York-inak a
hotdog; intézmény, a mindennapi kultúra alapvető része. Ennek megfelelően a kult-wurst berlini szentélye sem kicsi, alapterülete 1100 négyzetméter. Vállalt küldetése a "currywurst társadalmi jelentőségének tudatosítása".

Az állandó kiállításon megcsodálható egy utcai kolbászsütő bódé, és a jellemzően sörrel fogyasztott étel születését és felemelkedését képek, filmek és írásos dokumentumok mellett hanganyagok segítségével is végigkövethetik a látogatók.

Egy teljes kiállítási terem Herta Heuwer berlin-charlottenburgi sütödés életét és munkásságát mutatja be. Ő volt a currywurst szülőanyja. A pikáns mártást először 1949. szeptember 4-én állította össze szerény lacikonyhájában. Tíz évvel később a kirobbanó sikerű receptet levédette, majd a bódé helyén, a Kant Strasse-Kaiser Firedrich Strasse sarkán valóságos currywurst-csarnokot építtetett, amelyben 19 beosztott dolgozott a keze alá.Tartomány:Berlin
Település:Berlin
Cím:Schützenstraße 70
GPS: 52° 30′ 31.4208″, 13° 23′ 29.03244″
Honlap: https://currywurstmuseum.de/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward