» Ausztria

» Ausztria » Burgenland » Fertő tó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Frauenkirchenben található St. Martins Termálfürdő és Lodge Ausztria egyetlen termálfürdője saját strandfürdővel.


Az Alpok és a pannóniai sztyeppés táj találkozásánál található burgenlandi Tózug vidéke egyedülállóan gazdag növény- és állatvilággal büszkélkedhet. A magával ragadó sztyeppés vidék kellős közepén található Észak-Burgenland első termálfürdője. A termálvíz 860 m mélységből tör fel: csodálatosan meleg nátrium- hidrogénkarbonát-klorid tartalmú 43 fokos és 7,9 pH-értékű termál-ásványvíz. Burgenland harmadik elismert gyógyforrása.

Ingyenes gyermekfelügyelet a felfedezőklubban

A St. Martins Termálfürdő és Lodge ingyenes gyermekfelügyelettel várja a családokat. Miközben a szülők a termálmedencében vagy a szaunában lazítanak, az apróságok a felfedezőklubban tombolhatják ki magukat, ahol képzett pedagógusok és biológusok segítségével, játékos módon ismerkedhetnek meg a Tózug növény- és állatvilágával. A kifejezetten a gyermekek számára kialakított felfedezőklubban játék, szórakozás, kreativitás és tudás vár az apróságokra. A paletta az interaktív játékoktól és találós kérdésektől, az érzékszervekkel történő kincskeresésen, a Tózugból származó valódi pókokkal és békákkal történő ismerkedésen át egészen a Fertő-Hanság Nemzeti Park állatvilágának a feltérképezéséig terjed. A St. Martins Termálfürdőben a színfalak mögé is bekukkanhatnak a gyermekek és megtudhatják, mi minden szükséges egy termálfürdő működéséhez. A Tózug állatvilágát tapasztalt természettudósok mutatják be a kicsiknek, de még a bábszínház is a környezettudatosságra épít.

St. Martins Termálfürdőben különálló, akusztikusan elszeparált gyermekrészleg várja az apróságokat saját gyermekmedencével és egy csúszdával.

A felnőttek és nagyobb gyerekek a St. Martins szafarin vehetnek részt a Tózug érintetlen természeti környezetében. A Fertő-Hanság Nemzeti Park partnereként a St. Martins Termálfürdő és Lodge egyedülálló menedékké, természetközeli oázissá fejlődött, amely tökéletes bázisként szolgál a környéken tett élményekben gazdag felfedezőtúrákhoz. A Tózug-szafarik alkalmával szakértő "St. Martins rangerek" - diplomás biológusok, geológusok és természettudósok - kísérik a vendégeket, akik így egyedülálló és különleges bepillantást nyerhetnek a környék természeti kincseibe. Minden évszak más és más természeti élményekkel csábít felfedezőtúrára. A túzokok látványos tavaszi násztáncától a téli nyomkövetésig számtalan lehetőség kínálkozik a környék felfedezésére. A vendégek vezetett túrázások keretein belül csodálhatják meg a sztyeppés tájon élő különleges szarvasmarhákat, vízi bivalyokat, fehér szamarakat vagy az itt élő vadlovakat, a Przewalski-lovakat. Emellett mintegy 320 madárfaj is él a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén.

A csillagok iránt érdeklődők teleszkópok segítségével fürkészhetik az éjszakai égboltot. A túrák több esetben is egy hangulatos grillezéssel végződnek, például a közeli Zicksee partján, de a programok között szerepelhet egy nádból készült kenu építése is a "St. Martins rangerek" segítségével. Télen állatnyomokat követhetnek a vendégek a hóborította tájon át, de különleges állathangokra is felfigyelhetnek, amelyet egy speciális madárfaj hallat. A kísérők távcsövek segítségével mutatják meg azon állatok rejtett búvóhelyeit, amelyek nem alszanak téli álmot.

Belépő: napijegy hétköznap 22 euró/felnőtt, 14 euró/ 7-15 év, 12 euró/2-6 év. 2 éves korig ingyenes.
Hétvégen minden kategóriára 2 euró felárat kell fizetni. Születésnaposoknak ingyenes a belépés.Tartomány:Burgenland
Település:Frauenkirchen
Cím:7132 Frauenkirchen, Im Seewinkel 1
GPS: 47° 48′ 28.35396″, 16° 55′ 4.28196″
Honlap: http://www.stmartins.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward