» Ausztria

» Ausztria » Burgenland » Fertő tó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Mönchhof Falumúzeum a burgenlandi Tózugban azoknak a parasztoknak és kézműveseknek állít emléket, akik a XX. Század első felében éltek itt.


Az 1900 és 1950 közötti időkből fennmaradt régi házak, berendezési tárgyaikkal és eszközeikkel, kézműves műhelyeikkel együtt eredeti állapotukban tekinthetők meg. A látogatók képet alkothatnak az akkor élt emberek munkájáról, életéről és ünneplési szokásairól.

Egy magánkezdeményezésnek köszönhetően régi házak és műhelyek berendezési tárgyai és gépei kerültek itt kiállításra. A látogatók pár órára elmerülhetnek a régmúlt időkben lebonyolított munkafolyamatokban és szabadidős programokban, tanúi lehetnek egykori örömnek és bánatnak, mielőtt mindez feledésbe merülne.

A szerény berendezésű lakóháztól az istállóval ellátott tipikus vincellérudvaron keresztül, a vegyeskereskedésen át a moziig őrzi a Mönchhof Falumúzeum egy letűnt kor emlékeit, egy az akkori élet- és munkafeltételeket tartalmazó dokumentumgyűjteménnyel kiegészítve.

A magyar szemnek talán a legérdekesebb egy határátkelő-bódé mása, előtte egy NDK-s trabanttal, melyen ott díszeleg az 1989-felirat.

Az évente megrendezésre kerülő "Kézműves nap" rendezvényein a régióban űzött egykori foglalkozások kelnek életre, hozzáértő mesterek által.

Belépő: 5,50 euró/fő, 3 euró/gyerek. Családi jegy 12 euró.Tartomány:Burgenland
Település:Mönchhof
Cím:7123 Mönchhof, Bahngasse 62
GPS: 47° 52′ 24.67164″, 16° 57′ 3.11324″
Honlap: http://www.dorfmuseum.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward