» Ausztria

» Ausztria » Burgenland


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Burgenland északi részén, Zurndorfban található SAMMLUNG FRIEDRICHSHOF galéria, amely a Bécsi Akcionistákhoz tartozó művészek alkotásainak egyik legjelentősebb gyűjteményével büszkélkedhet,


A Friedrichshof-i gyűjtemény 2010 óta mutatja be bécsi akcionisták munkáit, amelyeket kétszer egy évben a modern művészet akciónizmusával állítanak szembe.

A SAMMLUNG FRIEDRICHSHOF gyűjteményben mintegy 100 alkotás található a Bécsi Akcionistákhoz tartozó művészektől, köztük Günter Brustól, Hermann Nitschtől, Otto Muehltől és Rudolf Schwarzkoglertől. A számos érdekességet tartalmazó gyűjteménynek részét képezik a korai Bécsi Akcionizmus képviselőjének, Alfons Schillingnek a művei, valamint a kísérleti filmeket készítő két osztrák művész, Kurt Kren és Ernst Schmidt Jnr. alkotásai is.

A kiállítás, amely a SAMMLUNG FRIEDRICHSHOF gyűjteménybe tartozó alkotásokon kívül a bécsi Modern Művészetek Múzeumából (MUMOK) származó műveket is bemutat, érdekes betekintést kínál 1960-as évek bécsi akcionista művészetének fejlődésébe.

A SAMMLUNG FRIEDRICHSHOF a kortárs kísérleti művészet bemutatását tekinti küldetésének. Ennek megfelelően az állandó gyűjteményes kiállítás mellett a galéria minden évben két időszaki kiállításnak is otthont ad.

A galéria átalakítása és a kiállítási tér bővítése Adolf Krischanitz építész tervei alapján valósult meg: a megújult bemutatótermek tökéletes hátteret biztosítanak a kortárs művészeti alkotások felvonultatásához. Az újratervezett SAMMLUNG FRIEDRICHSHOF galériának rendelkezésére állnak azok a vizuális és technikai eszközök, amelyek segítségével a különleges gyűjtemény az azt megillető módon mutatható be.Tartomány:Burgenland
Cím:2424 Zurndorf, Römerstrasse 7
GPS: 47° 56′ 59.9712″, 16° 56′ 23.4528″
Honlap: http://www.sammlungfriedrichshof.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward