» Ausztria

» Ausztria » Steiermark » Murau


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A téli hónapokban a Murau régió igazi hóparadicsommá változik. Az egész család változatos napokat tölthet a szabadban síeléssel, snowboardozással és szánkózással. A nyüzsgéstől távol, síelés, téli túrázás vagy sífutás közben élvezheti a varázslatos fehér tájat.


A modern hóágyúrendszernek köszönhetően a Kreischbergen, valamint a Lachtal, a Grebenzen és a Turracher Höhe sípályáin optimális feltételek várják a téli sportok kedvelőit, akiket a hegyi felvonók és ülőliftek biztonságosan és kényelmesen szállítanak fel a hegyre. Innen a legkülönbözőbb nehézségi fokú sípályákon síelhetnek vissza a völgybe.

A régió síterepei

Kreischberg és Lachtal

Kreischberg 10 személyes kabinos felvonója

2021 decemberében helyezték üzembe a Kreischberg síterep történetének legnagyobb beruházását: az új, korszerű 10 személyes kabinos felvonó a korábbi 6 üléses kabinos felvonót váltja fel és a völgyállomásról még gyorsabban és kényelmesebben juttatja fel a vendégeket 1800 méteres magasságba. A 3,8 kilométer hosszú felvonó szállítási kapacitása ezzel az óránkénti 2000 utasról mintegy 4000-re nő, vagyis megduplázódik.

 • Szintkülönbség: 903 m.
 • A völgyállomás 868 méterrel a tengerszint felett található.
 • A középállomás 1441 méteres magasságban fekszik.
 • A hegyállomás 1771 méterrel tengerszint felett található.

EAGLE – panorámaétterem a Kreischbergben

A 2000 méterrel a tengerszint felett található látványos épület nemcsak fantasztikus panorámát, hanem kimagasló színvonalú kulináris élményeket is kínál. Az étterem kb. 200 beltéri ülőhellyel rendelkezik és egy bárral, emellett tartozik hozzá egy nagy napozóterasz is kb. 150 ülőhellyel. További különlegesség a Ski-Drive-In, ahol frissen készített apró harapnivalókat és italokat kínálnak egy gyors pihenőhöz.

Nemzetközi síterepteszt: aranyérem a Kreischberg és a Lachtal számára

A nemzetközi síterepteszt zsűrijének tagjai névtelenül utazták be Ausztriát, Németországot, Svájcot és Olaszországot, hogy pontos kritériumok alapján értékeljék a síterepeket.

A Kreischberg a következő elismerésekben részesült: Nemzetközi Sípálya Védjegy dupla arany fokozat, Fun & Action díj a legjobb gyermekeknek szóló ajánlatokért, Safety Trophy a példaértékű biztonsági intézkedésekért a sípályákon és Kreischberg nyerte el a különösen értékes Az év családi síterülete díjat is.

A Lachtal kiérdemelte az arany fokozatú Nemzetközi Sípálya Védjegyet, a Hóágyú díjat a hóágyúzás terén elért eredményeiért, kapott egy elismerést a gyermekajánlatok kategóriájában és elnyerte a Nemzetközi Szánkópálya Érdemrendet.

Skiresort.de: a legmagasabb kitüntetés a kedvenc stájer síterepnek

A sí- és snowboardrajongók számára az éves tesztgyőztesek 1998 óta testesítik meg a kimagasló minőséget és a kiváló szolgáltatásokat.

A világ legnagyobb síterep-tesztportálja 2021 legjobb síterepeit is díjazta:

A Kreischberg síterep lett a tesztgyőztes az Extraklasszis: a világ vezető síterepe 60 kilométernél kevesebb sípályával kategóriában.

A Lachtal a Bennfentes tipp: a világ vezető síterepe 30 kilométernél kevesebb sípályával kategóriában lett tesztgyőztes!

Ajánlatok gyermekeknek a Kreischbergben: Szellemvasút kalandpálya, Dinó erdő és KreiSchi szafari

Legyen szó bébiliftről, varázsszőnyegként működő mozgójárdáról, gyakorlópályáról vagy snowtubingról – a gyerekek mindig jól érezhetik magukat a Kreischbergen.

A Dinó erdő minden családi síelős nap kötelező eleme. A különleges erdő közvetlenül az új gyakorlópályák mellett található és izgalmas kalandokat kínál óriási dinoszauruszfigurákkal.

Az új KreiSchi szafari pályán oroszlánnal, elefánttal, zsiráffal és társaikkal találkozhatnak a gyerekek.

A 2019/2020-as téli szezon óta egy új kalandpálya, a Szellemvasút is várja a családokat: a sípálya szélén ijesztő figurák gondoskodnak a borzongásról és szórakozásról.

Tipp: Wildes Lachtal

A Lachtal ideális feltételeket kínál a gyerekeknek, hogy megtegyék az első métereket sílécen – a síterepen bébilift, varázsszőnyegként működő mozgójárda és mini szlalompálya is várja a legkisebbeket. Az új Wildes Lachtal kalandpályán a kis kalandorok szarvasokkal, nyulakkal, Bambival és más erdei állatokkal találkozhatnak.

A sláger: Snowpark Kreischberg

A freestylerek valósággal el vannak ragadtatva a Kreischberg hóparkjától. A világkupafutamoknak is otthont adó hegyen, 1900 méteres magasságban található egy tökéletesen kialakított és profi módon üzemeltetett funpark. A kezdőknek ideális Beginner Line és a komolyabb kihívást jelentő Medium Line kiváló szórakozást nyújt és kalandok egész sorát kínálja. 

Ski Grebenzen

Kiváló és olcsó síterep

A Sankt Lambrecht közelében található Grebenzen síterep 25 kilométernyi, Stájer Sípálya Védjeggyel kitüntetett sípályával és 28 éves korig kedvezményes áron váltható síbérlettel várja a téli sportok kedvelőit. A hegycsúcstól a völgyig tökéletesen karbantartott sípályák várják a kicsiket és nagyokat egyaránt, akik síelés közben a környező tájra nyíló csodás kilátásban is gyönyörködhetnek. A sípályák kiindulópontjára egy négyszemélyes ülőfelvonóval vagy az öt csákányos felvonó egyikével lehet feljutni. A legkisebbek számára bébilift, varázsszőnyegként működő mozgójárda és síkörhinta is rendelkezésre áll.

Adatok és számok a Grebenzen síterepről

 • Továbbfejlesztett és bővített hóágyúrendszer.
 • Új ratrakok a sípályák karbantartásához.  
 • A síterep 1000 és 1900 méter közötti magasságban fekszik.
 • 1 négyszemélyes ülőfelvonó és 6 csákányos felvonó.
 • 25 km sípálya és síútvonal.
 • Bébilift, varázsszőnyegként működő mozgójárda és síkörhinta a kicsiknek, hogy játékosan sajátíthassák el a síelés alapjait.
 • Szánkópálya és sítúraútvonalak.
 • Csodálatos hegyi panoráma és rusztikus alpesi kunyhók.
 • Edzőpályák, síversenyek egyesületeknek és cégeknek.
 • Síiskola és síkölcsönző sítárolóval.
 • Jó megközelíthetőség és elegendő parkolási lehetőség.
 • Ingyenes WIFI a völgyállomáson.

Bizonyos napokon a völgyállomáson welcome showműsort tartanak: ratrakbemutató, zászlós felvonulás, a síiskola bemutatója és tűzijáték gondoskodik a szórakozásról.

A Grebenzen síterep a Mur-Mürz Top Skipass és a Steiermark Joker síbérletszövetségek partnere.  

Turracher Höhe

Zseniális téli üdülőhely

1763 méteres tengerszint feletti magasságának köszönhetően a Turracher Höhe Ausztria egyik leghóbiztosabb síterepe, amely novembertől májusig változatos téli üdülőhelyként várja a kikapcsolódni vágyókat. A síelőknek és snowboardosoknak összesen 43 kilométernyi hóbiztos sípálya áll rendelkezésére, egészen 2205 méteres magasságig. A változatos sípályakínálat (például a 1,5 km hosszú hópark három különböző nehézségi fokú pályával és egy családi pályával), az XXL fun pálya, a fun cross és a gyerekpálya Ausztria legsokoldalúbb fun mountain ajánlatai közé tartozik.

Vonzó családi ajánlatok, gyermekbarát szálláshelyek, a Turracher See tükörsima jégfelülete, valamint széles és hóbiztos sípályák a teszik teljessé a Nockberge-hegység szívében töltött téli üdülést.

Azt, hogy a szolgáltatás és a minőség a Turracher Höhén nem csupán üres ígéret, hanem alapvető elvárás, a sípályakomornyikok minden nap bizonyítják.

A Karintia és Stájerország határán, 1763 méteres tengerszint feletti magasságban – a Nockberge régió szívében – található hóbiztos fennsík akár 2400 méter magas hegycsúcsokkal és olyan természeti gyöngyszemekkel várja az üdülővendégeket, mint a Turracher See.

Különleges téli élmények

Az 1763 méteres magasságban található Turracher Höhe Ausztria egyik leghóbiztosabb régiója. A szezon már novemberben elkezdődik és egészen május 1-jéig tart. Rengeteg téli szórakozás vár a vendégekre, függetlenül attól, hogy ki mit kedvel: a síelőket és snowboardosokat 43 kilométernyi tökéletesen karbantartott és széles sípálya várja egészen 2205 méteres magasságig, amely tökéletes a sportos kihívásokat keresőknek és a kényelmes síelésre vágyóknak egyaránt.

A fiatal és örökifjú adrenalinfüggők, valamint a különleges kalandokra vágyók is megtalálhatják számításaikat a Turracher Höhén. A síterep egész Ausztria egyik legváltozatosabb téli fun mountain kínálatával büszkélkedhet: a 1,5 kilométer hosszú snowpark 4 pályával rendelkezik (kezdő, közepes, haladó és családi pálya), ugratóival és akadályaival a freestylerek kedvelt célpontja. A közel 1500 méter hosszú, kis ugratókkal, hullámpályával, alagutakkal stb. rendelkező XXL fun pálya a világ egyik leghosszabb élménypályája és önfeledt szórakozást kínál minden korosztály számára.

A gyerekek is jó helyen vannak itt. A Nocky's WinterZeit gyermekpályán Nocky, a Turracher Höhe kabalafigurája és barátai csempésznek vidámságot a síoktatásba. A profiknak ott a funcross pálya, ahol a sí- és snowboardcross példáját követve a sebességé a főszerep. A karbantartó személyzet gondoskodik arról, hogy a pályák mindig tökéletes állapotban legyenek. Napról napra, akárcsak a különféle freestyler és snowboardos eseményeken, ahol mindig pezseg az élet…

Síelés és kikapcsolódás

A tél a Turracher Höhén legalább olyan sokoldalú és egyedi, mint az oda érkező üdülővendégek. Itt garantáltan senki sem fog unatkozni. A kínálat egyedülálló és változatos. A sebesség rajongói széles sípályákon síelhetnek vagy snowboardozhatnak. A feltöltődésre vágyókat 4 különböző, összesen 15 kilométer hosszúságú sífutópálya vonzza. Emellett a hóborította fenyőerdőkön és alpesi mezőkön át vagy a három hegyi tó körül vadregényes és romantikus téli túrát és hótalpas kirándulást is tehetünk.

Az idilli táj könnyed téli sétákra invitál, aki pedig sportos kihívásra vágyik, próbára teheti kitartását egy sítúra során. A befagyott Turracher See természetes jégfelülete ideális feltételeket kínál a korcsolyázáshoz és a jégtekézéshez egyaránt. A természet szerelmesei és a romantikára vágyók lovas szánon ülve fedezhetik fel a hófödte téli tájat. Izgalmas száguldást kínál ezzel ellentétben a Nocky Flitzerrel, az 1,6 kilométer hosszú alpesi hullámvasút, amely télen is használható. Aki pedig valami igazán különlegesre vágyik, az tehet egy felejthetetlen motorosszán-túrát, mint Kanadában vagy Skandináviában.

Sípályakomornyikkal még szórakoztatóbb a síelés

A Turracher Höhén számos módon kiélvezhetjük, minden dimenzióban átélhetjük és testünk minden porcikájával érezhetjük a tél nyújtotta örömöket. A családdal közösen, a legjobb barátokkal vagy egy profi szakemberrel, aki úgy ismeri a régiót, mint a tenyerét: azaz a sípályakomornyikkal, aki szívesen osztja meg a régióval kapcsolatos bennfentes tudását a vendégekkel. A felnőtteket egy pohár proseccóval, a gyerekeket édességgel kényezteti a sípályán. Ha szükséges, a gáláns szakember még zsebkendőt és naptejet is osztogat. Márciustól pedig a sípályakomornyik még helyi, organikus gazdaságokból származó fagylaltot is felszolgál. 

A Turracher Höhe különlegességei

 • Magaslati fekvés 1763 méterrel a tengerszint felett.
 • Kimagasló hógarancia.
 • Hosszú téli szezon novembertől egészen május 1-ig.
 • Az egyik legjobb fun mountain kínálat egész Ausztriában.
 • Téli élmények széles választéka a sípályákon és azokon kívül egyaránt.
 • Változatos téli sportolási lehetőségek.
 • Hosszú és széles sípályák.
 • Egyedülálló sípályakomornyik szolgáltatás.
 • Szinte minden szálláshely közvetlenül a sípálya mellett található.
 • Rusztikus alpesi kunyhók kedves kiszolgálással és regionális termékekkel.

A síterep

 • A síterep 1400 és 2205 méter között fekszik.
 • 15 felvonó: 4 hatszemélyes ülőlift, 1 kombinált felvonó (8 személyes kabinos és 6 személyes ülőlift), 1 kétszemélyes ülőfelvonó, 7 csákányos felvonó, 1 kötélfelvonó, 1 mozgójárda.
 • 43 kilométernyi változatos, különböző nehézségű sípálya: 14 kilométer könnyű (kék), 25,5 kilométer közepes (piros), 3,5 kilométer nehéz (fekete).
 • Turrach Höhe síkör: egyedülálló lehetőség 2205 méteren, a Turracher Höhe síléceken történő megkerülése. A síkör mintegy 12 km hosszú.
 • Éjszakai síelés: minden szerdán a gyakorlópálya felvonójánál.

 FUN MOUNTAIN – vidám kikapcsolódás a sípályákon

 • Turracher Höhe hópark: 1,5 kilométer hosszú, 2030 méteres magasságban található. Beginner Line a kezdőknek, Medium Line és Advanced Line a haladóknak és a profiknak, boxokkal, korlátokkal és ugratókkal.
 • Családi pálya a hóparkban: külön bejárat, laposabb ugratókkal és könnyebb akadályokkal.
 • Új: az XXL Funslope 1,5 kilométeres hosszúságával az egyik leghosszabb funslope pálya a világon.
 • ÚJ: Funcross pálya a még több sebességért és adrenalinért.
 • Kidsslope: kalandpálya Nocky-val, a Turracher Höhe kabalájával a legfiatalabb síelőknek.


Tartomány:Steiermark
Település:Murau
GPS: 47° 7′ 10.49754″, 14° 13′ 31.81642″
Honlap: https://www.regionmurau.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

 • Egyszerű használat
 • Megmutatja, mi van a közelben
 • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward