» Ausztria

» Ausztria » Vorarlberg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Brandnertal a víz ösvénye és a források völgye Vorarlbergben: a túrautakat csobogó patakok kísérik, melyek forrásokhoz és vízesésekhez vezetnek, és a vonzó természet látványát tárják elénk.


Települései: Brand, Bürs, Bürserberg, Schnifis

Felvonók

Lünerseebahn, Brand. Lünerseebahn felvonóval jutunk fel a kis hegyi tóhoz, a Lünersee-hez (1979 m). (részletek)

Dorfbahn és Panorambahn felvonó, Brand. Hegyállomástól könnyű túrautak indulnak. Innen indul az 1,5 km hosszú Barfußwanderweg Parpfienzalpe: a mezítlábas túra a Dorfbahn Brand hegyi állomása felett igazi élmény az egész család számára. Talpunk alatt érezhetjük az erdő talaját, a mocsarat, a rétet, köveket és a forrásvizet.

Az interaktív Természeti ugrások (Natursprünge) úton megtudhatják a túrázók, hogy mi minden játszódik le az alpesi természetben. A túraút tizenegy állomásán fiókok várnak arra, hogy kihúzzák őket. Korongok várják, hogy megfordítsák őket és fatörzsek kínálkoznak az egyensúlyozásra. A patak mentén pedig jól nyomon követhető, hogyan tör utat magának a víz.
A Natürsprünge túraút kiindulópontja Brandból kényelmesen megközelíthető a Dorfbahn hegyi felvonóval. Innen az Innere Parpfienzalpén át vezet az út, majd tovább a Burtschasattel irányába. Aki a kényelmesebb megoldások híve, az a Dorfbahn felvonó után a panorámafelvonóval is feljuthat a Burtschasattelre, majd fordított irányban, lejtmenetben is megteheti a túrát. A mintegy négy kilométer hosszú, babakocsibarát túraút körülbelül két óra alatt tehető meg.

Seilbahn Schnifis. A hegyállomástól a környék mondáit, legendáit elmesélő tanösvény indul (Sagen Wanderweg). (részletek)

Kirándulás

Steinkreise, Bürserberg (részletek)

Kesselfall vízesés, Brand. Babakocsival járható. A Keselfallnál az Alvier-patak egy 40 méter mély szurdokba zuhan, melynek meredek falán a nedves környezetet kedvelő mohák és más növények élnek. A szurdokban könnyed vízpára képződik, melynek apró vízcseppjei frissítően hatnak a forró nyári napokon odalátogatókra. A Kesselfallhoz vezető egyórás séta- vagy túraút könnyen bejárható a kisgyermekekkel érkező családok számára is. (részletek)

Erdei kötélpálya, Brand. A Brandertalban található erdei kötélpark változatos gyakorlatokat tartogat kezdőknek és haladóknak egyaránt. A könnyű pályákat akár gyermekek (8 éves kortól, 110 cm-es testmagasság felett) is abszolválhatják.

Bürser-szurdok, Bürs. A Bürser-szurdok az Alpok egyik legszebbje, melyen az Alvier-patak folyik keresztül. A gleccser visszahúzódása után az Alvier vette birtokba a területet, és alakította ki a mai szurdokot az elmúlt 10.000 év folyamán. A szurdokban bepillantást nyerhetünk az újkori földtörténetbe, és őserdőkhöz hasonló erdőkben barangolhatunk. Júliusban és augusztusban minden nap 14 órakor vezetést tartanak a geológiai tanösvényen. (részletek)

Tiererlebnispfad , Brand. Babakocsival is járható Brandban a Tiererlebnispfad (élményösvény állatokkal), 1,5 km hosszú út. Útközben interaktív játékállomások állatkifutókkal: kecske, tehén, ló, tyúk, birka. A gyerekek megismerhetik a kecskéket, együtt egyensúlyozhatnak egy póznán a tyúkokkal, birkákat és nyulakat simogathatnak. Az állatokkal való bánásmód mellett az ösvény számos alkalmat kínál a kicsiknek, hogy a természetben játszhassanak: a túra alkalmával megtekinthetünk egy valódi istállót, megfigyelőhelyekre jutunk el, és különféle játékokat játszunk. Kiindulópont: Alvierbad, Brand.

Bürserberg-Tschengla: kirándulás az Alpe Rona-hoz. Babakocsival is járható könnyű, rövid túra, útközben alpesi élményekkel: állatok, látvány-tejfeldolgozó.

Fürdés

Alvier-Bad, Brand: A vorarlbergi fürdőtó, az Alvier-Bad tisztán tartásának érdekében is bevetették a modern technikát. A tó egy hegyi falu, Brand közepén terül el és kizárólag ivóvízzel duzzasztják. Tisztítása és biológiai szűrése azonban nem kémiai adalékanyagokkal történik, hanem sok ezer különböző vízinövény segítségével. A megfelelő hőmérséklet beállítása érdekében a tó fűtésére is van lehetőség. Az ifjabb vendégek számára kialakítottak egy élményfürdő részleget, több, különböző méretű medencével, amelyek vízfolyásokkal kapcsolódik egymásba, és amelyeket forrásvízzel töltenek fel. A fürdőtó mellett kalandjátszótér és kisgyerekeknek kialakított terület.

Tél

A síelők Brand és Bürserberg településeken szállhatnak be a sífelvonókba és néhány perc múlva már a sípályán is állhatnak. Az 1100 és 2000 méter között található összesen 64 kilométernyi sípálya többsége kék (= könnyű) és piros (= közepesen nehéz) jelzésű. A kezdők a Palüd felvonó hegyállomása mellett kialakított pályán gyakorolhatnak, ahol egy szállítószalag is a rendelkezésükre áll. A gyakorláshoz ideálisak a völgyben található két csákányos felvonó széles sípályái is. Síelés közben a hegyi éttermek vagy hangulatos hütték egyikében pihenhetnek meg a síelők.

Aki a sípályán kívüli élményekre vágyna, az kipróbálhatja a sífutást vagy a téli túrázást. A szánkózást és a túrázást kombinálja egymással a két 7,5 kilométer hosszú szánkótúra útvonal.

Az időben foglalók előnyben részesülnek: Montafon-Brandnertal síterep. A montafoni és brandnertali felvonók a 2022 telétől dinamikus árazást vezetnek be a napi és többnapos síbérletekre. Azok, akik korábban foglalnak, olcsóbban vásárolhatnak. A síelők otthonról is foglalhatnak jegyet a webshopban, így nem kell sorban állniuk a jegypénztárnál és alacsonyabb árat is fizethetnek, ami különösen előnyös a családoknak.

Klímabarát síelés: a Brandnertal Felvonótársaság télen ún. zöld jegyet (greenticket) kínál a környezetbarát érkezést és távozást előnyben részesítő, egy napra érkező vendégeknek. A greenticket tartalmazza a vonat- és buszjegyet, valamint az egynapos síbérletet. A vonat- és buszjegy az osztrák–német határon található állomásokról, valamint Vorarlberg egész területéről történő utazásra érvényes.Tartomány:Vorarlberg
Település:Brand
GPS: 47° 6′ 18.01404″, 9° 44′ 23.60292″
Honlap: http://www.brandnertal.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward