» Svájc

» Svájc » Bern » Jungfrau


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Jungfrau régióban közlekedő Gelmerbahn az egyik legmeredekebb sikló a világon. A Handegg településnél található Gelmerbahn 1412 m magasságból szállítja a kirándulókat az 1849 m-en fekvő Gelmer-tóhoz.


A pálya legmeredekebb szakaszán 106 % meredekségű.

1926-ban, eredetileg vízierőművet ellátó mesterséges tó kialakításához szükséges gátrendszer építéséhez szolgált felvonóként, ekkor még csak 8 személyes volt. A nagy forgalomra való tekintettel átalakították 24 személyesre, ezt a változatot 2001-ben helyezték üzembe.

A Gelmerbahn mindössze körülbelül hét kilométer per órával halad, és körülbelül tizenkét perc alatt kényelmesen, szinte függőlegesen visz fel a festői Gelmersee-tóhoz, majd ugyanígy vissza.

A Gelmersee egy víztározó, és a Grimselwelt szerint körülbelül 1850 méteres magasságban, Guttannen településen található. A csúcsra érve egy kényelmes sétát tehet a tó mentén, vagy felgyalogolhat a Gelmerhüttéhez.

A hegyállomásról történő feljutás körülbelül egy óra 45 percet vesz igénybe. Ha hosszabb egynapos kirándulást tervez, akkor a hüttében is eltöltheti az éjszakát. A tó teljes megkerülése körülbelül két órát vesz igénybe.

Innertkirchenből autóval vagy postabusszal (buszmegálló: "Handegg, Gelmerbahn") 20 perc alatt elérhetjük a Gelmerbahn felvonót. A buszmegállótól öt perc séta a siklóvasút völgyállomásáig. Jegyek vásárolhatók online vagy az innertkircheni Grimseltor turisztikai központban, illetve a helyszínen a Gelmerbahn völgyállomásán. Az egyszeri utazás felnőtteknek 18 frankba (valamivel több mint 18 euró) kerül.

A környék másik nevezetessége a Handeckfall-híd. Ez a 70 méter hosszú függőkötélhíd egy szurdok felett köti össze a Gelmerbahn felvonót és a Hotel Handecket. Mindenképpen érdemes meglátogatni. Tartomány:Bern
Cím:Handegg
GPS: 46° 36′ 45.9216″, 8° 18′ 22.572″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward