» Svájc

» Svájc » Bern » Jungfrau


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Nem elég, hogy a hegyen minden a 007-es ügynökről szól, bónusz élmény a világ leghosszabb felvonója és a világ első körbe forgó étterme!


A Berni Alpok legmagasabb csúcsa a 2970 m magas Schilthorn. A 007-es hegy tetejéről hihetetlen panoráma tárul elénk.

A hegy a Jungfrau közelében fekvő Mürrenből kizárólag drótkötélpályás felvonóval közelíthető meg. A felfelé vezető út az Alpok leghosszabb drótkötélpályáján félóráig tart. A csúcson található a napenergiával működtetett forgó étterem, a Piz Gloria, ahonnan több mint 200 csúcsra nyílik kilátás, tiszta időben még a Mont Blanc-t és a Fekete-erdőt is látni kehet.

A csúcs tetejére épült kilátó úgy szerzett magának rendkívüli hírnevet, hogy itt forgatták az Őfelsége titkosügynöke című James Bond filmet 1969-ben George Lazenby főszereplésével. A hegycsúcson lévő étterem, amelyet a filmből is ismerhetünk, Fleming 1964-es novellája után kapta a Piz Gloria nevet.

A világ leghosszabb kábelvasútja a 60-as években épült. Ernst Feuz, az ötlet kivitelezője azonban nem elégedett meg ennyivel. Elhatározta, hogy a kirándulókat felejthetetlen élményben részesíti azzal, hogy 3000 méteres magasságban megnyitja a világ első körbe forgó éttermét. 1967-ben azonban elfogyott a társaság pénze.

Ekkor már nagyban folytak a hatodik James Bond-film előkészítő munkálatai. A Ian Fleming regény alapján tervezett filmben egy olyan helyszínre volt szükség, amelyet csak egy magánhasználatú kötélvasúttal lehet megközelíteni. A helyszíneket kereső brit stáb 1967-68 telén a Jungfrau régióba érkezett. Itt értesült a csapat az új, a Schilthornra vezető vasútról. A gyönyörű alpesi táj egyértelművé tette, hogy nem kell tovább kutatni a készülő Bond-film helyszíne után. A megállapodás szerint a film készítői befejezték az étterem építését, cserébe pedig a három hónapos forgatás idejére használhatták a felvonót és az épületet is.

Az Őfelsége titkosszolgálatában nagy siker lett a mozikban, Schilthorn pedig a filmmel hatalmas reklámhoz jutott. A hegyet azóta 007-es hegyként is emlegetik, az éttermet ma is Piz Gloriának hívják. A csúcson James Bond relikviákat árulnak, a konyhán James Bond burgert készítenek, a Bond bárban pedig Vodka Martinit kínálnak. És nem szabad kihagyni “Bond World 007” interaktív kiállítást sem, részesei lehetünk magunk is egy igazi Bond kalandnak!Tartomány:Bern
Település:Mürren
Cím:Schilthorn, Lauterbrunnen, Svájc
GPS: 46° 33′ 25.9272″, 7° 50′ 6.7434″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward