» Ausztria

» Ausztria » Salzburg

A játékok völgye: Saalbach-Hinterglemm


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Saalbach-Hinterglemm régióban nem fognak unatkozni a gyerekek. Montelino bohóc és Kodok kobold segítenek a nyarat izgalmassá varázsolni.


A Saalbach Hinterglemm régió határtalan üdülési élményeket kínál: vidám szórakozást a gyerekeknek, csodás természeti környezetet, vízi kalandokat, változatos kulturális és sportprogramokat. A Hohe Tauerntől a leogangi Steinberge vonulatáig terjedő varázslatos alpesi panoráma kíséri a túrázókat lépésről lépésre a glemmtali hegyvidéken.

Nyáron 450 km jelzett túraútvonal várja a természet és a hegyek szerelmeseit. Négy hegyi felvonó szállítja a túrázókat kényelmesen a magasba, közvetlenül a számtalan kijelölt túraútvonal kiindulópontjához. A hegyvidéken található hüttékben pinzgaui finomságok várják a kirándulókat.

Tizenkét összesen 71,4 km hosszú jelzett és külön kihelyezett térképen jelzett futó- és nordic walking-útvonal csalogatja a sportkedvelő vendégeket Glemmtalba.

A több mint 400 km mountainbike út, az izgalmas singletrail-ek (egynyomsávos pálya) és az adidas freeride miatt a Saalbach Hinterglemm játékok völgye Európában a kerékpáros szórakozás legnagyobb színtere. Legyen szó könnyű, rövid túrákról vagy nehéz maratoni szakaszokról, izgalmas singletrail-ekről vagy lélegzetelállító lejtőkről - itt a kezdők, a haladók és a profik is mindig megtalálják a megfelelő útvonalat. Egyirányú jegy vásárlásakor a kerékpár szállítása benne van az árban. (részletek)

SZABADIDŐPARKOK

Hinterglemm végén, völgyzárónál (Talschluss) található szabadidőparkot a parkolótól 2 km gyaloglás után érhetjük el. A kényelmesebbek számára sétavonat (Talschlusszug) is indul a parkhoz, ahol a következő attrakciók találhatók:

Schnitza faparkja (részletek)

Meseerdő (ingyenes) (részletek)

Ördögvíz vízijátszótér (ingyenes). A Teufelwsser „mágikus“ kalandjátszótér minden korosztálynak a víz jegyében. Gondosan és nagyvonalúan kialakított tematikus park. Van itt minden: Kneipp-medence, halastó, erdei házikó, malomkerék, sziklás medence, barlangok útja, alpesi gyógynövények útja, kősárkányok tere, tündérek és törpék birodalma. Nem hiányoznak a pihenőhelyek sem. Egész nyáron teljesen ingyenes! (részletek)

Erdei kötélpálya. 2 km hosszú 5 szakaszos Flying Fox, 120 m-re a völgy fölött, 70 km/h sebesség. (Europarutschen). A 2010. nyarán nyílt meg az erdőhatár-túraút és az Alpok Golden Gate hídja. Az egy kilométeres erdőhatár-út a maga nemében Európa legmagasabban húzódó útja, télen is bejárható, mert lépcsői, tornyai, hídjai és kilátóteraszai tömör vörösfenyőből épültek. Innen és az Alpok Golden Gate-jéről, a 40 méteres magasságban húzódó 200 méter hosszú függőhídról lélegzetelállító kilátás nyílik a tájra. (részletek)

A hegyen található élményvilágok:

Montelino élményútja (részletek)

Kodok kalandhegye (részletek)

Jump and Slide Park. Csúszdákkal, légpárnás ugrálókkal, ugrótornyokkal felszerelt.

FÜRDÉS

Hook kapitány élményfürdője (részletek)

FELVONÓK

SchattbergXpress. A hegyállomásnál játszótér is van. (részletek)

Zwölferkogelbahn. A hegyállomásnál játszótér. (részletek)

Kohlmaisgipfelbahn: A hegyállomásnál Montelino élményútja és Montelino vadállat etetője várja a gyerekeket (ingyenes). A középállomásnál, Milka Line családi bicikliút kezdődik. (részletek)

Reiterkogelbahn: A hegyállomásnál Kodok kalandhegye várja a gyerekeket. (ingyenes) (részletek)

TÚRA

A Hohe Tauerntől a Leogang Steinbergig összehasonlíthatatlan panoráma kíséri a turisták minden lépését a glemmtali hegyvidéken keresztül.

Seven Summits túra. A kb. kilencórás menetidő alatt 24 kilométeres útvonalat kell megtenni, és a szintemelkedés ráadásul 1413 méteres. Az út végig kétezer méteren felüli magasságban vezet, és ennek megfelelően lélegzetelállító kilátással jutalmazza meg mindazokat, akik vállalkoznak rá. (részletek)

 „Home of lässig“-Walk. Kb. 1700 méteres szintemelkedésű és 5 hegycsúcsot ejt útba a hinterglemmi völgy végében vezető, kb. 22 kilométeres útvonal, a „Home of lässig“-Walk. Errefelé csakis a turistáké a terep, felvonó és bringás ösvény sehol. Ez itt a zergék, a mormoták és a szarvasok birodalma, sőt gyakran látni a magasba nyúló sziklák fölött zsákmányra vadászó kőszáli sasokat is.

KERÉKPÁR

Saalbach Hinterglemm csodálatosan szép vidékén valóságos élményözönre számíthat a nyaraló, és pompás, tiszta hegyi levegőre. A jóideje az Alpok MTB-s Mekkájaként emlegetett vidék elsősorban gazdag bringás kínálatával szerzett nevet magának. 400 kilométernyi és a legkülönbözőbb nehézségi szintű jelzett bringaút van a környéken. Kizárt, hogy bárki is hiába keresné a neki való terepet. Az elsőrangú infrastruktúra és a trailek roppant gazdag választéka teszi Saalbach Hinterglemm-et a hegyi bringások közkedvelt úticéljává. Természetes állapotban meghagyott hegyi ösvények éppúgy megtalálhatók itt, mint a fogós kiépített single trailek és különböző tudásszintekhez kialakított bringaparki terepek. Öt hegyi felvonó vállal bringaszállítást.

A JOKER CARD üdülési kártya (részletek) díjmentesen jár a JOKER CARD partnerszálláshelyeken megszálló vendégeknek. A kártya ingyenes belépést biztosít a régió legszebb látnivalóihoz. A kártya a következő szolgáltatásokat tartalmazza:
- Az üzemben található függővasút létesítmények korlátlan használata Saalbach Hinterglemmben
- Napi egyszeri használata a kabinos függővasútnak Leogangban.

-Naponta 2x ingyenes bringaszállítás Saalbach Hinterglemm vagy Leogang hegyi felvonóin. Bringázás határok nélkül Ausztria legnagyon bringarégiójában: 30%-os kedvezmény a korlátlan használatra szóló bringajegyek (Bike Tickets) váltásakor akár 9 gondolás felvonónál (Saalbach Hinterglemm, Epic Bikepark Leogang, Fieberbrunn)
- Montelino élményútja Kohlmaisnál
- Kodok hegy Reiterkogelnél
- Adidas Freeridepark Reiterkogelnél
- X-Line Schattbergnél
- Teniszpályák Saalbach Hinterglemmben
- Hegyi vasút
- Teufelswasser ("Az ördög vize") a völgyzárónál
- Túrabusz Saalbach Hinterglemmben
- Talschluss sétavonat korlátlan használata
- Hook Kapitány szabadtéri élményfürdője Saalbachban
- Maximum heti 10 kirándulás vezetővel
- Heilkräuterweg ("Gyógynövények útja") Reiterkogelnél
- Tájház/sí múzeum

Alpesisí-VB 2025-ben

Saalbach alpesisí-világbajnokságot rendezhet 2025-ben. 

Saalbach versenyezni kényszerült, hiszen az alpesi világbajnokság rendezéséért összesen három pályázat szállt ringbe: az osztrákok végül magabiztosan nyertek, a lehetséges 14-ből 12 szavazatot kaptak. A másik két induló, a svájci Crans-Montana és a német Garmisch-Partenkirchen egyaránt egy-egy voksot gyűjtött be.Tartomány:Salzburg
Település:Saalbach-Hinterglemm
Cím:5753 Saalbach-Hinterglemm
GPS: 47° 23′ 23.4073″, 12° 38′ 7.10632″
Honlap: http://www.saalbach.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward