» Magyarország

» Magyarország » Baranya


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Harkányi Gyógyfürdő 1823 óta működik.


Magyarországon mintegy 200 ezren szenvednek a pikkelysömörtől, amelynek kezelésére a harkányi gyógyvíz kiválóan alkalmas.

A mintegy 60 méter mélyről feltörő kénes, Európában egyedülálló összetételű és gyógyhatású, magas szulfid és karbonszulfid tartalmú, 64 Celsius-fokos átlaghőmérsékletű gyógyvízzel, a mozgásszervi betegségek kezelhetők.

Ötpályás csúszdapark épül Harkányban

Élményturisztikai beruházásba kezd a harkányi önkormányzat a tulajdonában lévő Harkányi Gyógy- és Strandfürdőben. A meglévő hétpályás és a beltéri négypályás csúszdapark öt újabb attrakcióval bővül, és így a régió legnagyobbja lesz.

A Harkányi Gyógy-és Strandfürdő 2023-ban ünnepelte fennállásának 200. évfordulóját. A 13,5 hektáros fürdő több mint 7500 m² vízfelülettel várja vendégeit. A létesítmény 2022-ben a Harka Vízivilággal bővült.

2024-ben a csúszdapark építésén kívül további fejlesztések is zajlanak majd a fürdőben. Elkezdődött a naperőművek építése pályázati forrásokból, ezenkívül új öltözőszekrények beszerzését tervezik, kijavítják a gyógymedencék burkolati hibáit, és újjáépítik azok árnyékolóit is.Tartomány:Baranya
Település:Harkány
GPS: 45° 50′ 52.04652″, 18° 14′ 9.59208″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward