» Magyarország

» Magyarország » Baranya


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Szársomlyó-hegyre vezető Kikerics panorámasétány és az új fogadóépület található a Villány szomszédságában szoborparkban. Mind az első, mind a második mohácsi csata küzdelmei a közelben folytak, a panorámasétányról láthatóak is a területek.


A Villányi-hegység legmagasabb tömbje a Szársomlyó. Az éles kelet-nyugat irányú gerinc sajátos és igen eltérő mikroklimatikus viszonyokat hoz létre a déli és északi oldalon, szubmediterrán klímájú területén zoológiai és botanikai ritkaságok jelentős számban előfordulnak.

A szoborparkot övező, a Szársomlyó részét képező sziklafal peremén új Kikerics panorámasétány létesült, amely lehetővé teszi a látogatók biztonságos és természetkímélő mozgását a bemutatóhelyen. A sétány a kikericsről kapta nevét, amely a hegy déli oldalának emblematikus növénye.

Emellett új, korszerű, tájba illő stílusú fogadóépület váltotta fel a korábbi egyszerű pénztárt. Az új létesítményben a szoborpark felett emelkedő hegyet és a Natura 2000 területeket, valamint a szoborparki alkotómunka történetét bemutató tárlat, közösségi tér és mellékhelyiség is található. Az épület tetején kialakított teraszról az egykori bányaudvar területén 1967 óta gyarapodó, jelenleg 130 műalkotást tartalmazó szoborgyűjtemény is megtekinthető.Tartomány:Baranya
Cím:Nagyharsány
GPS: 45° 50′ 50.7048″, 18° 23′ 59.3754″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward