» Olaszország

» Olaszország » Sardegna » Szardínia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Nora, Szardínia legnagyobb ókori romvárosa a Capo di Pula-félszigettől délnyugatra terül el.


NORA

A Capo di Pula-félszigettől délnyugatra elterülő egykori föníciai település a punok ideje alatt már jelentős kikötő volt, a római uralom alatt fórummal, színházakkal, fürdőkkel és nagy műhelyekkel gazdagodott. I.e. 238-tól a birodalom bukásáig Szardínia provincia fővárosa volt. 700 körül a vandálok, majd a szaracénok kifosztották és feldúlták, attól kezdve lakatlan. A műemlék épületek egy része az évszázadok alatt a tengerpart mocsarába süllyedt.

Feltárását 1952-ben kezdték meg.

Látható az amfiteátrum, Dea Thenit pun istennő i. e. 4. század körül emelt templomának romjai, a fürdő padlómozaikjai. Érdekesek a régi város kanyargós utcáit szegélyező házak falmaradványai, a fedett szennyvízcsatornák, a földbe fektetett vízvezetékek és a kisebb szentélyek is.

CAPO DI PULA

Nora egy tengerbe nyúló kis félszigeten fekszik, aminek legkiugróbb pontja a Pula-fok. A félsziget két oldalán hófehér, csodálatos homokos tengerpartok húzódnak, mögöttük mediterrán növényzettel és fenyvessel.

Itt található az Aquarium Laguna di Nora akvárium, ahol a medencékben megismerkedhetünk az itteni tipikus tengeri növény és állatvilággal. Az Aquarium területén működik egy teknősfarm is, ahol a sebesült teknősöket gyógyítják.

Nyitva tartás: naponta 9:00 - 13:00 és 15:00 - napnyugtáigTartomány:Sardegna
Cím:09010 Pula, Via Nora
GPS: 38° 59′ 9.1333″, 9° 0′ 57.79152″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward