» Magyarország

» Magyarország » Szabolcs-Szatmár-Bereg » Nyíregyháza


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Sóstói-erdő nemcsak a város tüdeje, hanem a nyíregyháziak kedvenc kirándulóhelye is.


Tófürdő

Közel százéves, természetes sóstói fürdőhely.

A homokos Tisza-fövennyel rendelkező, a Sóstói-tó déli részén elterülő Tófürdőben egy meleg vizű gyógymedence, illetve egy csúszdával és vízi gombával kialakított gyermekmedence is várja a strandolókat. A nyíregyháziak által igen kedvelt, kétezer négyzetméter alapterületű fürdőhely egyszerre több mint 1300 vendéget fogadhat.

Nyíregyházi Állatpark

A harmincöt hektáros tölgyerdőben működő, ötezer állatot bemutató állatkert Magyarország leglátogatottabb turisztikai attrakciói közé tartozik. (részletek)

Múzeumfalu

A Sóstói Múzeumfalu a Szatmár, a Bereg, a Rétköz, a Nyírség és a nyíri Mezőség 19. század végi szegény- és középparaszti, valamint kisnemesi életformáját mutatja be a lakóházak, gazdasági épületek, jellegzetes lakberendezési hagyományok, használati és dísztárgyak segítségével. A régi faluképet idézik fel a múzeum központjában látható közösségi épületek, például az iskola, a református templom, a harangtorony, a paplak, a tűzoltószertár, a szatócsbolt és kocsma.

Zenélőszökőkút

Az új, mintegy 500 négyzetméteres vízfelületen látványos hang- és fényeffektekkel zenélő szökőkút Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn, az élményfürdő előtti teljesen megújult területen található. A szökőkút Európában is ritkán látott, dinamikus vízképet képes megjeleníteni.Tartomány:Szabolcs-Szatmár-Bereg
Település:Nyíregyháza
Cím:Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő
GPS: 48° 0′ 29.08872″, 21° 43′ 44.61132″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward