» Olaszország

» Olaszország » Campania » Amalfi-part


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A gyönyörű Amalfi-parton fekvő Furore hírnevét egy mély szakadéknak köszönheti, amely a kíváncsi szemek elől elrejtette a városkát.


A szurdok a kíváncsi szemek elől elrejtette a városkát: nem látszódtak az utcák és lépcsők, amelyek a tengerparthoz vezettek, ezért Furore szinte teljesen elszigetelt maradt az arra járó turisták elől. Ezért kapta Furore a "városka, amely nem létezik" becenevet. Egyszer azonban a polgármester úgy döntött, ideje a pici települést feltenni a térképre. Törvényt hozott, hogy az összes házat rikító színekre kell festeni, így nem tudnak elbújni a turisták szemei elől. Ez a hagyomány egészen máig fennmaradt, így minden szeptemberben művészeket hívnak a világ minden tájáról, hogy dekorálják ki a házakat.

Furore legnagyobb látványossága az úgynevezett fjord vagy Fiordo. Ez valójában egy ria egy szűk tengervájta szurdok, amelyet valójában Schiato patakmélyített ki, a hegyről a tengerbe folyva. A parton egy csoport ház áll, ahol az öreg halászok laknak. A fjord a legrégebbi része Furorénak. A városközpont 300 méterrel van feljebb.A fjord felett egy ívelt híd vezet át, amelyen az országút megy. A 30 méter magas hídon tartják minden nyáron a nemzetközi búvár bajnokságot.

A helyi újságok a fjordot igazi turista látványossággá tették. Az öreg mészégető kemencét átalakították bárrá és ajándékbolttá, a régi házakat felújították, és már múzeum is van a városka történetéről és állatvilágáról. A szurdok délben a legszebb, amikor a nap besüt a szűk fjordba, és pár métert felmelegít, ilyenkor sok ember látogat el ide.

Furore az Amalfi-part többi településével együtt 1997 óta része az UNESCO Világörökségének.Tartomány:Campania
Cím:Furore
Honlap: https://borghipiubelliditalia.it/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward