» Olaszország

» Olaszország » Lazio


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Augustus-fórum romjai a Forum Romanummal szomszédosak. Társadalmi élet központjául épült, és a császár dicsőségét hirdette.


A fórum Brutus és Cassius felett aratott győzelem emlékére született, teljes felépítése 40 évig tartott. Területének felén ma a Via dei Fori Imperiali terül el, melyet Mussolini építtetett. Ma már csak a kerítésfalnak és a Mars Ultor templomának egy része áll.

Augustus fóruma zárt létesítmény volt: a kétoldalt basilicákkal határolt tér végében Mars Ultor, a Bosszúálló Mars temploma állt (ugyanis a Caesar-gyilkosok legyőzésének emlékére készült), melynek építésére Augustus a philippi csatában tett fogadalmat. A templom mögötti lakónegyedektől magas hátfal választotta el.

Augustus idejében állt még itt egy óriási Mars-szobor is, amely feltűnően hasonlított a császárra. A területen ezenkívül egy másik Augustus-szobor is állt, Suburra fala előtt.

Nyáron hang és fény show-t tartanak itt esténként, amelyek pillanatok alatt a látogatók kedvencévé váltak. A Cézárok útja és az Augustus Fóruma Show-k segítenek elképzelni, hogy milyen volt az élet a római császárok korában. Az ősi falakra, oszlopokra és árkádokra színes képeket vetítettek, a történeteket pedig angol narráció keltette életre. Az Ara Com'era elnevezésű, 45 perces „virtuális valóság" show a Museo dell'Ara Pacis-ban volt látható, és azt mutatta be, hogyan nézhetett ki a Béke oltára, vagyis az Ara Pacis a maga idejében.Tartomány:Lazio
Település:Roma
Cím:Róma, Via Alessandrina, Piazza del Grillo
GPS: 41° 53′ 39.31001″, 12° 29′ 12.73819″

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward