» Olaszország

» Olaszország » Lazio

Palazzo Valentini - ókori luxus a föld alatt


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Le Domus Romane di Palazzo Valentini egy különleges ókori luxuskomplexum egy reneszánsz palota alatt, amelyben egykor felbecsülhetetlen értékű mozaikpadlók, elegáns környezet, és termálmedencék fogadták a fürdőzni vágyókat.


Az 1800 négyzetméteres komplexumot az i.sz. 2-4. század között használták, és romjait 2004 óta tárják fel a régészek, amikor azokat a felette álló, reneszánsz kori Palazzo Valentini felújítása során felfedezték.

Az ásatások során felfedeztek egy értékes márvánnyal és színes, félmillió darabból álló mozaikkal díszített termet. Emellett egy frigidarium azaz a fürdőkben használt, hidegvizes medence is előkerült - ez a rész az ókorban a Fórum mellett álló, Traianus császár korában emelt épületegyütteshez tartozhatott. Ezen csarnokok feltárása és helyreállítása a római fürdők egykori működésének jobb megértésében segíthet.

A föld alatt egy multimédiás eszközökkel felszerelt múzeum várja a látogatókat, ahol audiokalauzok és a falra vetített virtuális rekonstrukciók segítségével fedezhető fel, hogy a helyszín miként nézhetett ki az ókorban.Tartomány:Lazio
Település:Roma
Cím:Róma, Via IV Novembre 119/A,
GPS: 41° 53′ 45.7782″, 12° 29′ 2.54152″
Honlap: http://www.palazzovalentini.it/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward