» Németország

» Németország » Szászország


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Látogatás a Burg Stolpenben.


Az 1100 és 1200 közötti évekből származó, ma már csak hiányosan fennmaradt középkori dombtetőn álló vár meglátogatása érdekes lehet a tragikus történetek barátainak, de azoknak is érdemes, akik szeretnek ijesztgetni.

A vulkáni kúpon álló, jellegzetes tornyokkal rendelkező vár többek között egy lenyűgöző fogolynak köszönheti hírnevét. Cosel grófnő, Erős Ágoston kegyvesztett szeretője 1716-tól nem kevesebb mint 49 éven át élt kénytelen-kelletlen a kastélyban. Sírja a kastély kápolnájában található. A látogatók utolsó lakhelyén, a Johannisturmban berendezett állandó kiállításon ismerhetik meg tragikus életét.

Egy másik állandó kiállítás a középkor kegyetlen, vallomások kicsikarására irányuló gyakorlatának van szentelve. A stolpeni vár kínzókamrájában ma is számos kínzóeszköz látható. Szintén lenyűgözőek: a kanyargós pincefolyosók, az éhséglyuk (a középkori várak padlóján lévő nyílás, amelyen keresztül a foglyot a föld alatti tömlöcbe engedték) és a 82 méter mély kút, amely a vár folyamatos vízellátását biztosította.Tartomány:Szászország
Cím:Burg Stolpen
GPS: 51° 2′ 53.44476″, 14° 5′ 2.9909″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward