» Németország

» Németország » Rajna-vidék-Pfalz » Mosel


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Ez az erdő mélyén fekvő hatalmas épületegyüttes a vaskos falaival, pompás tornyaival, erkélyeivel Németország egyik legnagyszerűbb várkastélya. Eltz váránál 600 év építészetével ismerkedhetünk meg, megtekintése felér egy kisebb időutazással.


Németország és különösen Rajna-vidék-Pfalz számos történelmi kastélyáról ismert. A Rajna és a Mosel mentén számos jól megőrzött épület vagy rom tanúskodik egy régmúlt korról. Az egyik nagy múltú vár az Eifelben található Eltz vár.

A 13. században épült, és az évek során soha nem hódította meg háború. Ez azt jelenti, hogy az Eltz-vár nagyrészt érintetlen maradt!

A nyári hónapokban az Eltz-vár népszerű kirándulóhely. Például részt vehet egy vezetett túrán, és megtudhatja, hogyan éltek itt az emberek a 13. és a 19. század között. A kastélyban található múzeumban mintegy 500 kiállítási tárgyat is megtekinthetünk. A művészetkedvelők a 12. századtól a 19. századig találnak kincseket.

Az épületegyüttes jelentőségét, nagyszerűségét mutatja, hogy annak idején a vár 1961 és 1995 között az 500-as bankjegyet díszítette. 

A lovagvárat, amelyet soha nem hódítottak meg és nem romboltak le, eredetileg I. Barbarossa Frigyes császár ajándékozta a nemesi Eltz családnak, amelyről a vár a nevét kapta. És ez a család még ma is birtokolja, több mint 850 év után, immár a 33. generációban.

A látogatók áprilistól novemberig bejárhatják az Eltz-vár belső tereit, köztük a lovagtermet a figyelemre méltó páncélokkal és a szólásszabadságot szimbolizáló bolondfejekkel, valamint a boltozatos pincében található kiterjedt kincseskamrát. Különösen érdemes megnézni a fegyvergyűjteményt és az értékes olajfestményeket (köztük az idősebb Lucas Cranach Madonnáját).

Ha szeretné élvezni a vár körüli érintetlen természeti tájat, ne hagyja ki a túrázást az "Eltzer Burgpanorama" (13 kilométeres körös túraútvonal) álomösvényen. Az egyik legszebb eifeli túraútvonal a bugyogó Eltz-patak, csendes erdők és csodálatos kilátás mellett vezet, és könnyen teljesíthető egy nap alatt.Tartomány:Rajna-vidék-Pfalz
Cím:Burg Eltz
GPS: 50° 12′ 23.48424″, 7° 20′ 3.98004″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward