» Görögország

» Görögország » Attika » Attika

6 kötelező régészeti helyszín Athén közelében


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

6 kötelező régészeti helyszín Athén közelében.


Görögország tele van a világ leghíresebb régészeti helyszíneivel, mint például az Akropolisz, Mükéné és Knósszosz. Nagyon sok olyan helyszín van szerte az országban, ahogyan a görög fővárosnak, Athénnak otthont adó Attika régióban is sok olyan csodálatos hely van, amelyek még maguk a helyiek számára is viszonylag ismeretlenek.

A régészet szerelmesei, akik már látták Görögország legnépszerűbb ókori helyszíneit, ezeknél a kevésbé ismert régészeti csodáknál is tanulhatnak valami újat.

Braudon Artemisz istennő szentélyének adott otthont

Brauron régészeti lelőhelye a mai Vravrona városában található, Attika keleti partvidékén, az athéni nemzetközi repülőtér közelében.

Brauron, amely egykor az ókori Attikában található tizenkét város egyike volt, az egész ókorban fontos helyszín maradt.

Bár a helyszínen található templomot és más építészeti elemeket az i. e. 5. században építették, a helyszín már a neolitikum óta, i. e. 2000 körül lakott volt. A mükénéi korban is fontos helyszín volt.

A helyszínen található egy figyelemre méltóan jó állapotban fennmaradt Artemisz-templom, egy szent forrás, kisebb barlangi szentélyek, egy kőhíd és egy egyedülálló, a görög Π betű alakú stoa.

Brauron fontos kultikus hely volt, mivel sok ókori görög zarándokolt el az ottani Artemisz szentélyhez, és imádkozott, imádkozott, valamint áldozatokat szentelt az istennőnek a szent forrásba dobva.

Az istennő tisztelői Brauronban gyűltek össze, hogy a négyévente megrendezett Arkteia-fesztiválon Artemiszt ünnepeljék. A résztvevők a brauroni szentélytől a közel 25 km-re, azaz 15 mérföldre lévő athéni Akropoliszig gyalogoltak.

A fesztiválon a felnőttkorhoz közeledő fiatal athéni lányokat arktoi-nak, azaz nősténymedvéknek tekintették, és szent táncokban vettek részt, sáfrányszínű ruhát öltöttek, versenyeket futottak és áldozatokat mutattak be.

A helyszín az egész ókorban fontos maradt, egészen a Kr. e. harmadik századig, amikor az észak-görög makedónok és az athéniak között feszültségek támadtak, és ezért a helyszínt elhagyták.

A helyszín egyedülálló, mert határozottan kapcsolódik a nőiséghez. A helyszínen számtalan ékszerdobozt, tükröt és vázát találtak, amelyek fiatal lányokat ábrázolnak, akik versenyeznek és táncolnak. A régészeti lelőhely mellett található Brauron Régészeti Múzeumban számos ilyen felbecsülhetetlen értékű tárgy látható.Tartomány:Attika
Település:Athén
GPS: 37° 59′ 2.18832″, 23° 43′ 41.89872″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward