» Görögország

» Görögország » Attika » Attika


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Történelmi séták a városközpontban.


A város történelmi központjának nagy részét 3 km-es sétálóövezetté alakították át, az egyik legnagyobb Európában. A jelentősebb régészeti lelőhelyekhez („régészeti park”) vezet, nagymértékben rekonstruálva az ősi tájat. 

A séta az Olümposzi Zeusz templománál (Kr. e. 6. sz.) kezdődik, amely az ókor egyik legnagyobb temploma, és a Hadrianus-kapu (Kr. u. 131) közelében található, amely a város szimbolikus bejáratát képezi. Innen a Dionysou Areopaghitou utcán (az Akropolisz déli oldalán) sétálva elhaladunk az ókori Dionüszosz Színház (Kr. e. 5. sz.) mellett, ahol Szophoklész, Euripidész, Aiszkhülosz és Arisztophanész legtöbb művét játszották. Tovább haladva elérjük az Asklepieion (Kr. e. 5. sz.) és az Eumenész sztoa (Kr. e. 2. sz.) romjait, majd innen a Kr. u. 161-ben épült Hérodész Attikosz Odeionjához jutunk, amely ma az Athéni Fesztivál előadásainak helyszíne.

Innen felkapaszkodik az Akropolisz szent sziklájára, a világ építészetének és művészetének legfontosabb remekműveinek helyszínére, amelyek közül a leghíresebb a Parthenon templom. Ezen kívül lenyűgözőek még a Propülaiák, az Athéné Nike temploma és az Erechtheion, míg nem szabad kihagyni a Parthenon közelében található múzeum meglátogatását sem. A szikláról ráadásul lenyűgöző kilátás nyílik a városra. Az Akropolisz szent sziklájától mindössze 300 méterre áll a lenyűgöző Akropolisz Múzeum, Athén egyik legfontosabb kortárs építészeti alkotása. Acélból, üvegből és betonból készült, és az Akropolisz műemlékeiből származó 4000 felbecsülhetetlen értékű leletnek ad otthont, amelyek az ókori Athén legfontosabb vallási központjának történetét és funkcióját mutatják be.

Az Akropoliszról lefelé haladva az Areios Pagoshoz, a világ legősibb törvényszékéhez érkezünk. Vele szemben található a Philopappou-hegy, gyönyörű macskaköves kis utcáival és a tetején álló, azonos nevű római kori emlékművel, míg a közelben a Pnyx, ahol az ókori Athén polgárai gyülekeztek és gyakorolták demokratikus jogaikat. A sétálóutcán továbbsétálva az ókori Agorához érkezünk, amely az ókori Athén kereskedelmi, politikai és vallási központja volt. A régészeti helyszínen tett látogatás során megismerkedhet a klasszikus athéni demokrácia működésével, és megtekintheti a lenyűgöző Héphaisztosz-templomot.

Innen az Ermou utcán keresztül érkezik a Kerameikoszhoz, az ókori város legnagyobb temetőjéhez, ahol lenyűgöző sírszobrok és sztélék találhatók. Az ókorban szent Iridanos folyó a régészeti helyszínen keresztülfolyt.Tartomány:Attika
Település:Athén
GPS: 37° 59′ 2.18832″, 23° 43′ 41.89872″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward