» Görögország

» Görögország » Attika


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Top görög téli úti célok


Görögország világszerte ismert napsütéses nyarairól, fehér homokos strandjairól és kristálytiszta vizéről, de az országnak van egy másik, hasonlóan varázslatos és izgalmas oldala is. Számos olyan téli úti cél van, amely bárkit arra késztet, hogy abbahagyja, amit csinál, és foglaljon repülőjegyet Görögországba.

Athén

Görögország fővárosa talán nem a leghétköznapibb téli úti cél, de a karácsony megünneplésére tökéletes hely. Az athéni önkormányzat számos zenei rendezvényt és egyéb happeninget szervez decemberben, amelyek a turistákat is bevezetik a karácsonyi hangulatba.

Jazz és klasszikus dallamok csendülnek fel a város minden sarkában és környékén.

Az Athén központjában található Syntagma tér képezi a karácsonyi hangulat magját, és minden évben itt áll a város karácsonyfája. Emellett körhinta szórakoztatja a gyerekeket, miközben szüleik görög kávét iszogatnak a téren feldíszített kávézók egyikében.

A Nemzeti Kert az egyik legjobb turisztikai látványosság a gyerekek és a felnőttek számára egyaránt. A Mikulás és manói egész nap foglalkozásokat és műhelymunkákat szerveznek a gyerekeknek, és az évnek ebben a különleges időszakában a világ minden tájáról származó karácsonyi hagyományokat tanítanak nekik. Eközben a szülők az ottani jégpályán kipróbálhatják korcsolyázási képességeiket.

A vásárlás szerelmesei számára, akik az utolsó pillanatban szeretnének ajándékokat vásárolni, Athén számos bevásárlóközpontot is kínál, ahol a vásárlás után hagyományos görög ételeket is fogyaszthatnak.

Arachova

Arachova az egyik ideális és legnépszerűbb görög úti cél télen. Nincs messze Athéntól, és nagyon közel van más népszerű úti célokhoz, például Delphihez.

A falu a Parnasszus hegy három síközpontjának közelében található. Az Arachovát választó turistáknak lehetőségük nyílik arra, hogy a testmozgást összekapcsolják a szórakozással és a pihenéssel. Azok, akiknek nem a síelés a kedvencük, élvezhetik az Arachova faházai által biztosított wellness- és szaunavilágot.

Mint minden görög kozmopolita úti cél, Arachova is felejthetetlen éjszakákat ígér a turistáknak. A helyi bárok a kora reggeli órákig nyitva tartanak.

Jó idő esetén a látogatók városnézésre indulhatnak, és felfedezhetik a falu hagyományos szépségét; a helyiek kiváló munkát végeztek a régió hagyományos, szinte alpesi építészeti stílusának megőrzésében.

Thessaloniki

Thesszaloniki Görögország második legnagyobb városa, és karácsonykor is ideális úti cél. Az Arisztotelész tér jelenti a városszerte zajló karácsonyi ünnepségek központját. Fák helyett azonban a görög karácsonyi hagyományokhoz híven Szaloniki önkormányzata minden évben egy hajót díszít fel. A hajót a tér közepén helyezik el.

A téren egy nagy színpadot is felállítanak, hogy december folyamán minden nap otthont adjanak a karácsonyi énekek éneklésének és a hagyományos karácsonyi zenei rendezvényeknek.

A manók és a Mikulás minden évben ott vannak, hogy megajándékozzák a gyerekeket, miközben a karácsony közeledtével a város minden sarkában karácsonyi dalok hangzanak el.

A Kapani utca hívja a turistákat, hogy látogassanak el és kóstoljanak bele egy egyedülálló karácsonyi élménybe, különösen szilveszterkor, napközben. Az emberek dacolnak a hideggel, és hagyományos görög zene és vörösbor kíséretében táncolnak az utcán.

A városban emellett számos kávézó közül választhatnak, ahol fellélegezhetnek a fárasztó bevásárlás után Szaloniki számos üzletében, amelyek többnyire a városközpontban találhatók.

Aki Szalonikit választja karácsonyi úti céljának Görögországban, ne felejtse el megkóstolni Terkenlis híres csokoládéját, a "Tsourekit".

Kastoria

Kastoria Görögország egyik legromantikusabb városa, és kétségkívül a legnépszerűbb téli úti célok között van. A város a Kastoria-tó partján épült, fenséges kilátást nyújtva mindenhonnan. A turisták bebarangolhatják a várost, és megcsodálhatják a hagyományos és modern elemek kombinációját az építészetben.

Karácsonykor a látogatók a helyi lakosokkal együtt énekelhetik a hagyományos helyi énekeket. Akik azonban úgy döntenek, hogy télen utaznak Kastoriába, azoknak érdemes ügyelniük arra, hogy január 6. és 8. között legyenek ott, amikor a helyiek a híres Ragoutsariát, a görög Dionüszosz isten szertartásainak felelevenítését ünneplik.

Mivel Kastoria a szőrmékhez kapcsolódó termékek legnagyobb termelője, a turistákat arra ösztönzik, hogy látogassanak el a helyi boltokba, és vásároljanak egy pár meleg papucsot a télre.

Trikala

Trikala egy gyönyörű város, amely Görögország északi részén található. A látogatóknak lehetőségük lesz számos történelmi helyszínt meglátogatni, például a Jusztiniánusz által épített bizánci várat és Trikala óvárosát, amely két városrészből, Varousiból és Manavikából áll. Az óvárosban található Trikala néhány legjobb étterme és kávézója is, ahol a turisták megkóstolhatják a helyi finomságokat.

Mindeközben Trikala önkormányzata Görögország egyik legnagyobb karácsonyi fesztiválját szervezi. A "Manók malma" egyedülálló, teljesen varázslatos utazás a gyerekek és a felnőttek számára egyaránt.

A városon belül is számos tevékenységgel foglalhatják le magukat a látogatók, de a közelben számos jelentős hely is szerepelhet a turisták útitervében, például Meteora, az Athosz-hegy után Görögország legfontosabb kolostoregyüttese, vagy a Pertouli síközpont, ahol egy kellemes napot tölthetnek a hóban.

Drama

Drama ad otthont a leghíresebb görög Mikulásfalvaknak, Oneiroupolinak, vagyis az Álomvárosnak. Ez egy tematikus park, amely számos tevékenységet kínál a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt. Nagyszerű élményt nyújt a gyerekeknek, valamint egy olyan hely, ahol a karácsonyi hangulat minden nyelvi és korhatárt legyőz.

A színes falu egy varázslatos mesébe repíti a látogatókat, és a karácsonyi hangulatot kínálja számukra.

A Dramába látogató turisták Oneiroupoli mellett napi kirándulásokat is szervezhetnek Drama síközpontjába, Falakrosba. Drama számos hagyományos szálláshelyet is kínál, ahol bárki meleg és barátságos menedéket találhat.

Agios Athanasios

A mindössze 184 állandó lakossal rendelkező kis falu, Agios Athanasios Görögország északi részén, a Kaimaktsalan-hegységben található. A települést 1992-ben Görögország hagyományos településévé nyilvánították, és azóta is változatlanul fennmaradt.

A falu, amelyet a 16. század végén epiruszi földművesek és építőmesterek építettek, ma turisztikai központként szolgál. 

Agios Athanasios a Kaimaktsalan síközpont közelében található, ahol a síelők Görögország legnagyobb sípályáit próbálhatják ki. Mindeközben a kis falu számos kirándulás ideális kiindulópontja is, mivel könnyű autóútra található olyan görög nagyvárosoktól, mint Edessza, Szaloniki és Xanthe.Tartomány:Attika
Település:Athén
GPS: 37° 59′ 2.18832″, 23° 43′ 41.89872″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward