» Spanyolország

» Spanyolország » Andalúzia » Andalúzia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A tengerparti üdülőváros, Marbella első helyen szerepel Európa legelőkelőbb és legexkluzívabb úti céljai között.


Európa napfényes fővárosa, Marbella a pihenést, vásárlást, kifinomult szállodákat és éttermeket, valamint helyi kézműves termékeket, golfot, szabadtéri sportokat, eleganciát és kifinomultságot kereső utazók kedvelt célpontja a felejthetetlen nyaraláshoz.

A városi tanács által végzett munkának köszönhetően Marbella minden eddiginél több digitális nomádot, sportrajongót, ínyencet, de cégeket és befektetőket is vonz. Marbella nagyon magas színvonalú, fenntartható és felelős turizmust fejleszt, és európai szinten példát mutat a jó gyakorlatokra.

Kényeztesse ízlelőbimbóit egy Michelin-csillagos étteremben vagy tapas bárban Marbella történelmi központjában. Az autentikus sikátorok a falakon és erkélyeken lógó ezernyi virággal és növénnyel jellegzetes ismertetői Marbellának.

Marbella meleg mikroklímája és egész évben tartó napsütése szabadtéri sportparadicsommá teszi. Ez a napsütötte úti cél az első helyen szerepel Európa legelőkelőbb és legexkluzívabb úti céljai között is.


A szervezett bűnözés Eldorádója

Marbella évek óta a gazdagok és szépek találkozó helye. Olajsejkeknek, hollywoodi és más sztároknak van nyaralója a Costa del Solon fekvő városban, de a dél-spanyolországi "napsugaras tengerpart" idillikus hangulata már a múlté: az előkelőségek fürdőhelye időközben a szervezett bűnözés Eldorádójává züllött.

A Costa del Sol különben már évtizedekkel ezelőtt is magához csalogatta a bűnözőket. Brit gengszterek Marbellában költötték el a zsákmányt, mert Madrid és London között nem létezett kiadatási egyezmény. Akkor kapta a partvidék a "Crime Coast" (Bűnözés Partvidéke) elnevezést. Szicíliai maffiavezérek ide vonultak vissza idős éveikre, de nem keltettek feltűnést, mert Spanyolországban nem vétettek egyetlen törvény ellen sem. Marbella akkor Spanyolország legbiztonságosabb városai egyikének számított.

Megváltozott a helyzet a 90-es években, amikor egész gengszterbandák telepedtek le ott, főleg Kelet-Európából. A fürdőhely rövid idő alatt a "bűnözés fővárosává" alakult át. Az okok kézenfekvőek. Az egy éve elhunyt Jesus Gil polgármester - egy nagy építőipari vállalat tulajdonosa - személyében olyasvalaki állott a város élén, aki maga is nyakig benne volt a sötét üzelmekben.

Ráadásul közvetlen közelben található Marokkó, a marihuánát és hasist legnagyobb mennyiségben exportáló ország, valamint Gibraltár, amely pénzmosási paradicsom a spanyolok szemében.

A tömeges turizmus és az ott élő külföldiek - csak német vagy 30 ezer él a Costa del Solon - szavatolják a bandavezérek anonimitását. Senki sem kérdezi, hogy honnan van a pénz, ha valaki vásárol egy Ferrarit, és készpénzben fizet. "A tengerparton egész települések vannak, ahol csak külföldiek élnek. A luxusvillák közül soknak helikopter leszállóhelye és föld alatti bunkere is van, de a tulajdonosokat nem ismerjük" - panaszolta egy rendőrtiszt.

Marbella az ország legnagyobb építkezési színhelye. Sehol a világon nem használtak fel annyi betont egy főre számítva, mint itt. Évente tízezer új lakás épült, sok közülük a szervezett bűnözés pénzéből, engedély nélkül. Ahol háromemeletes házakat lehetett volna engedélyezni, ott némi vesztegetés nyomán hétemeletesek épültek, de még a sportpályákat és parkokat is építési telkekké nyilvánították. "A Costa del Solon a beton nem egy holttestet rejt" - vélekedett egy újságíró.

Spanyolország legrosszabb bűnözési statisztikájú öt városa közül három - Marbella, Fuengirola és Torremolinos - van a Costa del Solon.Tartomány:Andalúzia
Cím:Marbella
GPS: 36° 30′ 32.3136″, -4° 53′ 8.232″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward