» Németország

» Németország » Bajorország » Bajorország


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Rothenburg ob der Tauber ma is őrzi középkori jellegét, sokan Németország legszebb városának tartják.


A közép-frankföldi Rothenburg ob der Tauber városa egy kicsit olyan, mintha egy filmből lépett volna elő. Az óváros a középkorig nyúlik vissza, és sok épület túlélte az évszázadokat. A tornyok, a favázas házak és a város erődítményei jellemzik az óváros képét.

A látogatók tehát rengeteg műemlékre és kulturális kincsre számíthatnak - annak ellenére, hogy Rothenburg ob der Tauber óvárosát a második világháborúban elpusztították, majd később újjáépítették. Bár Rothenburg ob der Tauber kíméletes építési módszerekkel igyekszik megőrizni eredeti varázsát, a turizmus mindenütt jelen van.

A Német Turisztikai Hivatal felmérése szerint a német városok közül Rothenburg ob der Tauber lett a legjobb turisztikai látványosság. Különösen az Ázsiából érkező utazók lelkesednek a kisvárosért.

Ha Rothenburg ob der Tauberbe látogat, érdemes meglátogatni a számos múzeumot is, amelyekről a Baden-Württemberg határán fekvő bajor város híres. Ott van például a bűnügyi múzeum vagy a kézművesek háza - és természetesen a Käthe Wohlfahrt karácsonyi múzeum. Így a híres karácsonyi vásár nélkül is karácsonyi hangulatba kerülhet.

Egy legenda szerint a város egy öreg polgármesternek köszönheti, hogy nem pusztult el. A Harmincéves háborúban, 1631-ben a katolikus tábornok, Tilly foglalta el a várost. Szorultságukban a tanácsurak bort kínáltak neki egy több mint háromliteres serlegben. Tilly, aki a várost egyébként porig akarta égetni, megenyhült és elrendelte, hogy valaki a serleget egy húzásra igya ki, és akkor a várost megkíméli. Az öreg polgármester jelentkezett, és mindenki megrökönyödésére sikerült neki egy húzással kiürítenie a serleget, így megkímélte a várost.

Mittelalterliches Kriminalmuseum

Rothenburg ob der Tauber-i Középkori Bűnügyi Múzeum

A múzeum nem a sokkhatásokkal játszik, inkább jogtörténeti múzeumként funkcionál. Hogyan fejlődött a jog a középkor óta? A Középkori Bűnügyi Múzeumban nincs semmi harcias vagy erőszakot dicsőítő elem.

A múzeum látogatása mindazonáltal nem könnyű feladat: a boszorkányperek kihallgatási jegyzőkönyvei és a régmúlt időkből származó jogi szövegek mellett az olyan látványosságok, mint a nürnbergi Vasleány, a hóhérkardok és a szégyenálarcok azonnal szemet szúrnak. A szégyen maszkjai a megbüntetettek becsületéről szóltak: a hazugok vagy csalók számára nagyon különböző, fémből készült motívumok voltak, amelyeket a fejükön kellett viselniük. A nürnbergi Vasleány (Iron maiden) pedig kihagyhatatlan, ha Rothenburgba látogat, hiszen Bram Stokernek köszönhetően az irodalmi világban legendának számít.

Rothenburgi toronyséta

Sokak számára a városfal mentén tett séta a Rothenburgban tett látogatás egyik csúcspontja - különösen a város északi és keleti részén, ahol városfal akár hat méter magas is lehet. A toronyösvény végigvezet a városon körülbelül négy km hosszan.Tartomány:Bajorország
Cím:Rothenburg ob der Tauber
GPS: 49° 22′ 37.88364″, 10° 10′ 43.97124″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward