» Németország

» Németország » Bajorország » Bajorország


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Würzburg egy szép kisváros Németországban, amely híres történelmi épületeiről és gyönyörű tájairól.


Würzburgi rezidencia és udvari kert: barokk a legjobb formájában

A würzburgi kastély korának egyik legpompásabb lakóépülete. A Schönborn családból származó hercegpüspökök egykori "otthona" 1720 és 1744 között épült, később pompás udvari kert keretezte. A würzburgi épületen Európa minden tájáról érkező művészek dolgoztak. A francia palotaépítészet, a bécsi barokk és az észak-olasz palota- és szakrális épületek elemeit vonultatja fel. Röviden: a művészetek európai szintézise, amely a bécsi Schönbrunnhoz vagy a Párizs melletti Versailles-hoz hasonlóan a művészetek szintézisének számít.

A würzburgi udvari építész, Balthasar Neumann vezette a hatalmas építkezést. A virtuóz szobrászok és faragók mellett a 18. század legnagyobb freskófestője is felelős a pompáért: Giovanni Battista Tiepolo a valaha festett legnagyobb mennyezetfreskóval a palotakomplexum művészi csúcspontjává tette a pompás "lépcsőházat".

Giovanni Battista Tiepolo mintegy 250 éve alkotta meg művét, részben freskó-technikával, azaz nedves vakolatra hordva, részben pedig secco-festéssel, száraz alapra. Témája allegória az akkor ismert négy földrészről, Európáról, Ázsiáról, Afrikáról és Amerikáról. A mester annak idején "flottul, biztos kézzel és gyorsan" alkotta meg művét.

A rezidencia a háború alatt súlyosan megrongálódott, majd gondosan helyreállították. A kastély 1981 óta az UNESCO világörökség része.

Néhány látnivaló, amelyeket érdemes megnézni Würzburgban:

 1. Würzburgi várfalu - A várfalu egy festői negyed a városban, ahol a középkori épületek, kis boltok és éttermek varázslatos hangulatot teremtenek.

 2. Würzburgi vár - A vár a város egyik legismertebb és leglátványosabb épülete, amely a 18. században épült.

 3. Marienberg kolostor és erőd - A Marienberg kolostor és erőd a város egyik legfontosabb látnivalója. A kolostor a 11. században épült, és a barokk stílusú erőd a 17. században.

 4. Würzburgi dómszékesegyház - A dómszékesegyház a város központjában található, és a 11. században épült. Gyönyörű belső tere van, amelyben a barokk és a reneszánsz stílusok keverednek.

 5. A Residenz - A Residenz a város egyik legfontosabb barokk épülete, amelyet a 18. században építettek.

 6. Würzburgi piactér - A piactér a város közepén található, és a város egyik legforgalmasabb területe. Gyönyörű épületek, éttermek és üzletek találhatók itt.

 7. Main folyó - A Main folyó a város egyik legismertebb természeti kincse, és egy szép sétány fut végig a partján.

 8. Würzburgi Falkenhaus - A Falkenhaus egy gyönyörű barokk épület a város központjában.

 9. Würzburgi Múzeum - A múzeumban számos érdekes kiállítás található a város történelméről és kultúrájáról.

 10. Julius kórház - A Julius kórház a város egyik legérdekesebb épülete, amelyet a 16. században építettek. A belső tere gyönyörű freskókkal van díszítve.

 Tartomány:Bajorország
Cím:Würzburg
GPS: 49° 47′ 32.82″, 9° 55′ 58.6776″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

 • Egyszerű használat
 • Megmutatja, mi van a közelben
 • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward