» Németország

» Németország » Bajorország » Bajorország


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A gyönyörű fjordszerű Königsee, azaz a királyok tava, hegyek által ölelt smaragdzöld, nyugalmat árasztó, az egyik legimpozánsabb része Németországnak.


Ez a gyönyörű tengerszem a Berchtesgadeni Nemzeti Parkban található, kristálytiszta vizével, környező hegycsúcsokkal és az érintetlen természettel vonzza a turistákat. Hajókázás a tóban, túrázás a környéken vagy egyszerűen csak pihenés a parton mind szórakoztató és pihentető lehetőségek.

A gleccsertó úgy néz ki, mint a számos északi fjord. A hosszúkás Königssee fekvése különösen festői - a Watzmann- és a Hagen-hegység között fekszik. Így nem csoda, hogy Königssee számos influencer úticéljává vált. Nemrégiben még egy kis kilátót is be kellett zárni a Königsbach-vízesésnél, mert túl sokan csavarogtak a természetben.

Az Obersee, amelyet egy morénafal köt össze a Königssee-vel, szintén fantasztikus fotómotívumokat kínál.

A Königsee 8 km hosszú, 1,2 km széles és 602 méterre található a tengerszint felett, mélysége pedig helyenként elérheti a 192 métert is. A tó vize emiatt elég hűvösnek számít, azonban a bátrabbak nyáron kellemes hűsítő fürdőt vehetnek a tóban.

A Königssee-n tett hajóút meredek sziklafalak között vezet a népszerű zarándokhelyre, a Szent Bertalan templomhoz és a romantikus Obersee-hez.  

Elektromos hajókkal lehetőség van kirándulást tenni a Königsseen. A hajó két helyen is kiköt a Königsseen, hogy az utasok közelebbről is megcsodálhassák a Szent Bertalanról elnevezett, különleges hagymakupolás templomot, illetve megkóstolhassák a helyi specialitásokat és halételeket a félszigeten. A második megálló az Salet vagy Obersee, ahol az ide látogatók szintén kipróbálhatják a helyi konyha ízeit és megpihenhetnek a hajókázás után. A túrázni vágyók pedig ellátogathatnak innen az Obersee déli partján található Fischunkelalm-hoz, ahol lazíthatnak a kb. 3 km-séta után és útjukat tovább folytathatják a Röthbachafall-hoz, amely Németország legmagasabb vízesése (470 m).

A Königseere érdemes időt szánni, mivel a hajó több helyen megáll, így dönthet a hosszabb egész napos kirándulás (ez esetben kérjen jegyet egészen a Salet-ig) vagy a kicsit rövidebb, a Szent Bertalan sziget, és étterem meglátogatásáig (ez esetben kérjen jegyet) St. Bertholomä-ig).

A tavat meg lehet közelíteni autóval, parkolási lehetőség van, illetve a 839-es, 841-es es 843-as busszal a berchtesgadeni állomásról.

Jennerbahn

Új Jennerhex szánkópálya a Königssee-nél

A Berchtesgaden melletti Königssee-nél lévő új szánkópálya a Jenneren nagyszerű panorámát ígér.

Új sportos szánkópálya indul a Berchtesgaden melletti Königssee fölött magasan a Jenneren: a "Jennerhex" panorámás kilátást nyújt a völgyre és az "alvó boszorkány" hegyvonulatra, amelyről az 1,3 kilométer hosszú szánkópálya a nevét kapta.

Az üzemeltető szerint az ottani kanyarok többsége hosszú, csak három szűkebb kanyar igényel vezetési készséget, de ezek jól ki vannak jelölve és biztosítva. A Jennerbahn középállomástól az útvonal a víztározó mellett halad lefelé a Jennerwiesenbahnhoz, amely a szánkózás szerelmeseit ismét felviszi.

A klasszikus szánkókat felfüggesztett rendszerrel, valamint a snowbobokat lehet szállítani, de más típusú szánkókat nem. A szánkópályán keresztül történő feljutás tilos, és a lejtő le van zárva a szánkózók előtt.

A szánkókölcsönzés a völgy- és a középső állomáson elérhető. A nagy Königssee-parkoló a bajor ünnepnapokon kívül ingyenes; ünnepnapokon a Jennerbahn a jegy megvásárlásakor a parkolási díjat kifizeti.

Königsbach-vízesés

(részletek)

Röthbach vízesés Obersee-nél

Az Obersee-nél található Németország legmagasabb vízesése: a víztömegek itt összesen 470 métert zuhannak a mélybe. A nyaralók ezt a szépséget a Berchtesgadener Land régióban, a Königssee-tónál találják.

Ha kirándulni szeretne, a legjobb, ha a tónál kezdi - hajózzon el a Saletalmra, ahonnan a Watzmann lenyűgöző hátterére és egy csodálatos szurdokra nyílik kilátás. Innen három kilométeres séta, amíg a majdnem függőlegesen lezuhanó Röthbachfall teljes pompájában gyönyörködhet.

Információk a vízesésről:

Helyszín: Berchtesgadener Land, Schönau am Königssee mellett
Magasság: 470 méterTartomány:Bajorország
Cím:Königsee
GPS: 49° 41′ 8.48382″, 9° 5′ 43.53223″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward