» Németország

» Németország » Rajna-vidék-Pfalz


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Mainz egy gyönyörű város a Rajna folyó partján.


Íme néhány ajánlott látnivaló Mainzban:

  1. Mainzi székesegyház: Az impozáns Mainzi székesegyház az egyik legismertebb látnivaló a városban, és a román stílusú építészeti stílusától elképesztően szép. Az épület maga több mint 1000 éves, és sok érdekes történelmi látnivalót kínál, mint például a székesegyház szentélye, a híres Chagall ablakok és az évszázadok óta használt szenteltvíztartó. Az Ignaz Neumann által 1774-ben készített nyugati torony 83 méteres magasságával a legnagyobb és legmagasabb a mainzi dóm hat tornya közül.

  2. Gutenberg Múzeum: Mainz városa a Gutenberg nyomdaalapító otthona, és a Gutenberg Múzeum sok érdekes információt és bemutatót kínál az ő életéről és munkájáról. A múzeumban megtekinthetők Gutenberg nyomdájának maradványai, valamint az első tömegtermelési technikák a könyvnyomtatásban.

  3. Mainzi Földalatti Múzeum: A földalatti múzeum átfogó információkat nyújt Mainz római és középkori történelméről, amelynek nyomait az alagútrendszerekben lehet megtalálni. A múzeum egyedülálló élményt kínál a látogatóknak, akik a földalatti területeken sétálhatnak és megnézhetik az ősi épületeket, rejtett kápolnákat és börtönöket.

  4. Kupferberg Sektmanufaktur: A Kupferberg Sektmanufaktur Mainz egyik legismertebb pezsgőmanufaktúrája, ahol a látogatók megtekinthetik az üzemcsarnokokat, valamint megkóstolhatják a számos kiváló minőségű pezsgőt.

  5. Augustusburg kastély: Az Augustusburg kastély Mainz környékén található, és egy impozáns barokk épület, amely 1768-ban épült. A kastély egyike az UNESCO Világörökség helyszíneknek és számos érdekes kiállítást kínál a látogatóknak.

Ezenkívül Mainzban számos más érdekes látnivaló is található, például a Mainz városi múzeum, a citadella, a Zollhafen és a középkori Szent György templom.Tartomány:Rajna-vidék-Pfalz
Cím:Mainz
GPS: 50° 0′ 4.43304″, 8° 16′ 34.50468″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward