» Németország

» Németország » Bajorország » Bajorország

Berchtesgaden és környékének látnivalói


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Berchtesgaden egy bajor kisváros a Német-Alpokban, amelyet a természeti szépségei, valamint a kulturális és történelmi látnivalói miatt is érdemes felkeresni. Látnivalók Berchtesgadenben és környékén.


Berchtesgaden

Berchtesgaden először a bajor királyok közkedvelt nyaralóhelyeként szolgált, később természetkutatók, kereskedők és művészek érkeztek a történelmi központba, átélni és felfedezni a kisváros különleges hangulatát, a Watzmann-hegy lábánál. A történelmi városközpontban rengeteg lehetőség van vásárlásra, valamint számos étterem és kávéház várja az ide látogatókat helyi specialitásokkal. 

A kisvárosban tett séta alatt felfedezheti a királyi palotát (Königliches Schloss), az apátsági templomot (Stiftskirche), a helytörténeti múzeumot (Heimatmuseum), a piacteret (Marktplatz) és sok egyéb történelmi látványosságot.

Königsee

Ez a gyönyörű tengerszem a Berchtesgadeni Nemzeti Parkban található. A tengerszem kristálytiszta vizével, környező hegycsúcsokkal és az érintetlen természettel vonzza a turistákat. Hajókázás a tóban, túrázás a környéken vagy egyszerűen csak pihenés a parton mind szórakoztató és pihentető lehetőségek.

A gleccsertó úgy néz ki, mint a számos északi fjord. A hosszúkás Königssee fekvése különösen festői - a Watzmann- és a Hagen-hegység között fekszik. Így nem csoda, hogy Königssee számos influencer úti céljává vált. Nemrégiben még egy kis kilátót is be kellett zárni a Königsbach-vízesésnél lévő Gumpennél, mert túl sokan csavarogtak a természetben.

A néhány méterre lévő Obersee, amelyet egy morénafal köt össze a Königssee-vel, szintén fantasztikus fotómotívumokat kínál.

Berchtesgadeni sóbánya

Berchtesgadenben több mint 500 éve bányásznak sót - még ma is. Németország legrégebbi aktív sóbányája már régóta turisztikai látványosság is.

A látogatók lehetőséget kapnak arra, hogy megismerjék a bánya működését és történelmét, valamint részt vehetnek egy vezetett túrán, hogy megtekintsék a bányát.

A "Sóidőutazás" során a látogatók érdekes tényeket tudhatnak meg a só keletkezéséről, a bányászok munkájáról, a végtelen csővezetékekről és a szellőzőaknákról. A gyerekek imádják a fából készült bányászcsúszdákat és a 130 méter mély tükörtavon való tutajozást.

Aki a kaland után nyugalomra és csendre vágyik, a bánya só gyógyító galériájában a sóskútnál egy plüss takaróval a kezében pihenhet.

Schellenberg jégbarlang

A Berchtesgaden melletti Untersberg-hegyen található Schellenberg-jégbarlang Németország egyetlen, turisták számára nyitott jégbarlangja.

A Schellenberg-jégbarlang csak gyalogosan közelíthető meg, és a Marktschellenbergtől három és fél órás gyalogtúra. A vezetett túrákon a jégvilágokban, amelyek sötétjében csak azt láthatjuk, amit a saját karbidlámpánk megvilágít: bizarrul csillogó jégszobrokat, amelyek közül sok 3000 éves és akár 30 méter vastag is lehet.

A látogatóknak még nyáron is ajánlott meleg ruhát magukkal vinniük!

Obersalzberg

Hitler és a náci párt vezetősége rendszeresen tartózkodott a hegyen található luxusvillákban. Ma egy kiállítás és dokumentáció található itt, amely bemutatja az Obersalzberg történelmét, valamint a náci rendszer alatt itt történt eseményeket.

A hegytetőn található Sasfészek a náci vezetők által használt egykori bár és étterem. Ma egy látogatóközpont és étterem található itt, valamint gyönyörű kilátás nyílik a környező tájra.

Dokumentationszentrum Obersalzberg: A múzeum az Obersalzberg és a náci diktatúra történetét mutatja be. A kiállítások bemutatják az Obersalzberg történelmét, valamint a náci rendszer alatt itt történt eseményeket.

Még több látnivaló

Ezenkívül Berchtesgadenben számos más érdekesség is található, például a Salzburgi katedrális, a Rossfeld panorámaút és az Almbachklamm kanyon. Berchtesgaden környezete, történelme és kulturális hagyományai miatt tökéletes helyszín egy hétvégi kirándulásra vagy nyaralásra.Tartomány:Bajorország
Cím:Berchtesgaden
GPS: 47° 37′ 51.888″, 13° 0′ 7.78824″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward