» Ausztria

» Ausztria » Wien


Értékeld Te is:

Bécs egyik leghíresebb cukrászdájában a cukrászok üvegfal mögött dolgoznak, így végigkísérhetjük a finom bécsi sütemények születését.


A Demel cukrászdát a Hofburg belvárosi bejáratánál találjuk. Az egykori császári és királyi udvari cukrászda látta el a császári házat édes finomságokkal. Még a karcsú Sisi sem tudott ellenállni az itt gyártott lila színű ibolyafagylaltnak. A cukrászdában található vitrinekben a cukrászda múltjából láthatunk tárgyakat.

Konditorei Demel

Konditorei Demel (c) Österreich Werbung/Harald Eisenberger

A K. u. K. Hofzuckerbäcker Demel) 1786 óta működik. Híres arról, hogy megőrizte a Portois & Fix - egy híres osztrák császári berendezési vállalat - autentikus, rokokó stílusú császári enteriőrjét.

A Demel's korábban a bécsi Hofburg palotát és magát I. Ferenc József császárt látta el, aki láthatóan már gyermekkora óta édesszájú volt. Az Osztrák Monarchia felbomlása után az üzlet első női tulajdonosa, Anna Demel 1957-ben úgy döntött, hogy megtartja a hagyományos dekorációt, amely az osztrák főváros klasszikusabb korszakát idézi.

Ez mára a Demel márka részévé vált, amely lehetőséget ad a vendégeknek, hogy megkóstolják és újraéljék a La Belle Époque-ot.

Érdemes megkóstolni a cukrászda Sacher tortáját, a "Demel's Sachertorte"-t. Ez annyiban különbözik az eredetitől, hogy a sárgabaracklekvár nem a közepén, hanem közvetlenül a bevonat alatt található.

Az eredeti Sacher-torta egy csokoládétorta sárgabaracklekvárral és csokoládébevonattal. Franz Sacher bécsi cukrászról kapta a nevét, aki 1832-ben megalkotta Metternich herceg számára. Bár Sacher ekkor mindössze 16 éves volt, a torta azóta is az egyik legkedveltebb bécsi specialitásnak számít. A torta két réteg sűrű, nem túl édes csokoládés tésztából áll, melyek között egy vékony réteg sárgabaracklekvár található. A tetejét és az oldalát étcsokoládé bevonat borítja. Hagyományosan tejszínhabbal szolgálják fel, mivel a bécsiek szerint a Sacher-torta önmagában túl száraz lenne.

 


Tartomány:Wien
Település:Wien
Cím:1010 Wien, Kohlmarkt 14
GPS: 48° 12′ 31.01166″, 16° 22′ 1.77888″
Honlap: http://www.demel.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward